I början på veckan slog förkylningen till och både jag (Sofia) och Helena blev dunderförkylda, inte direkt det man önskar inför en kommande valpning….
Enda sedan Nikki kom hem till oss för snart 2 veckor sedan har hon varit lugn och harmonisk och inte varit särskilt berörd av sin dräktighet.
Natten mellan onsdag och torsdag var hon lite orolig men långt ifrån så som vissa andra tikar kan vara.
Under torsdag förmiddag fick de andra tjejerna gå ut på promenader och vi hade först tänkt att Nikki skulle få gå en liten runda men först passade vi på att äta lunch…
När vi precis hunnit påbörja lunchen tittar vi båda in under bordet, sitter Nikki och krystar där under? Kan det vara på gång?
Vi hade båda tidigare pratat om att Nikki kommer säkert vara en sån tik som är cool lugn fram tills det verkligen är dags och det stämde verkligen bra!
Det är alltid en blandad känsla när en tik blir mamma för första gången, hur kommer hon bete sig?
Nikki arbetade sig igenom förlossningen med ett stort lugn och hon hade full kontroll på sin kropp och vad det var som hände och hur hon på bästa sätt skulle arbeta sig igenom värkarna.
När väl första valpen var ute tog hon sin an henne på en gång – hon var mamma nu!
Hela förlossningen kunde inte ha gått till på bättre sätt och man skulle verkligen inte kunna tro att det är första gången hon blir mamma.

Det föddes 7 valpar, 3 tikar och 4 hanar. Alla valparna är svarta med mer eller mindre vita tecken och alla valparna har familjer som väntar på dom.
Intresset för den här kullen har varit enormt och det har varit en dag med blandade känslor. Å ena sidan har vi kunnat glädja 7 familjer med att de ska få en ny familjemedlem medan vi å andra sidan har fått lämna beskedet åt väldigt många andra att det tyvärr inte fanns någon valp till dom.
Första valpen ute!
En nöjd och duktig mamma Nikki!
Så låt mig presentera, M-kullebarnen:
Fröken Blå
Herr Rosa
Fröken Orange
Herr Ljusblå
Herr Gul
Herr Röd
Fröken Grön

//Sofia