Igår var en rolig och stämningsfull dag för flickorna Ekström. Det traditionella Luciatåget tågade runt, runt i den Ekströmska trädgården och inget ögat var torrt när de vackraste av vackra sångrösterna sjöng smiley:

”Natten går tunga fjät, runt gård och stuva.
Kring jord som sol’n förgät, skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia……”

Alice ville absolut vara Pepparkaksgubbe i år igen, Doris Tomtenissa, årets Lucia var den mörkaste av de mörka: Maya, Selma ville vara Stjärngosse, Bella var Tärna och Nemi var Tomte. Som ni ser har Tomten en välfylld säck med sig. Alla flickorna är såååå spända på vad det kan dölja sig för klappar i den smiley.

Det har varit härligt snöigt här i Nynäshamn de senaste dagarna. Här är några foton från en av promenaderna:
// Helena och gänget