Första helgen i december var vi på Stockholm Hundmässa (eller Stora Stockholm som det hette förr). Tiden går så fort nu när julen närmar sig så vi har inte hunnit med att uppdatera bloggen.
3 Amazing Selma’s-vovvar var med: Higgins, Doris och Maya. Kiwi skulle ha varit med men hon började löpa första gången samma vecka så hon stannade hemma.
Domaren kom från Portugal och först ut av oss var Higgins i öppenklass:
Higgins tilldelades Excellent, kom 2a i öppenklass samt CK. I den hårda konkurrensen i bästa hane placerade han sig inte men nöjda och glada blev vi såklart!
Nästa ut var Doris. Redan innan mamma klev in i ringen kände hon att Doris inte alls var på hugget, hon verkade fortfarande trött efter skendräktigheten. Hon varken stod eller sprang så ståtligt som hon brukar. Domaren ville att Doris skulle vara kraftigare i kroppen (vilket kommer komma ju äldre hon blir). Hon tilldelades ett Very Good och blev 2a i unghundsklassen.
Sist ut av oss var Maya i veteranklassen. Hon tilldelades Excellent, vann klassen (och blev därmed Svensk Veteranvinnare 2016) med CK. Det blev tyvärr ingen placering i Bästa tik och hon blev BIM-veteran. Domaren ville att hon skulle ha mer kraft i stegen (Maya är ju en elegantare tik).
Men vad gör väl det? Det är inte varje dag man kommer hem med en ny titel:
SE UCH, SE VV-16 Amazing Selma’s Aztekian Maya

Vi var nöjda och glada när vi åkte hem!

//Sofia