Jag är stolt, faktiskt omåttligt stolt, över min (eller vår, min och Peters) dotter Sofia. Hon tar ställning och uttrycker sin åsikt för alla människors lika värde. Idag gjorde hon ett inlägg på vår facebook-sida och på Instagram. Jag kan inte annat än instämma i hennes åsikt att ALLA! oavsett färg, form, religion, sexuella läggning eller vad det än må vara är LIKA MYCKET värda. Att en liten pojke med mörkare hudton, utklädd till Lucia, i en reklamannons från Åhléns får utstå rasistiska påhopp vilket gör att annonsen dras tillbaka är förfärligt!!! Förfärligt!!!

Med det här Luciatåget, från förra året, vill vi stödja pojken och hans familj. Vi älskar alla våra 6 portistjejer lika mycket trots att de har olika färg (Bella har en färg som ”sticker ut”) och form (Nemi är lite lång i kroppen eller man kan kalla henne ”underhög” smiley) och personligheter och sexuella läggningar (Selma gillar tjejer bättre än killar).

På radion idag pratades det om hur sociala medier påverkar oss människor. Det var en klok människa som sa att känsloyttringar är som gäspningar (det går inte att låta bli att gäspa om du ser någon annan göra det). Om du t ex läser inlägg på facebook som är negativa dras du lätt med i det och du får negativa tankar. Om du däremot möts av positiva inlägg kommer du säkerligen att känna dig glad och därmed sprida glädje. Börja därför dagen med att tänka positivt och tänk efter hur du uttrycker dig i tal och skrift. Man behöver inte älska alla eller ha samma åsikt men att visa respekt och ”hålla tand för tunga” när man inte har något bra att säga tycker jag är en bra början till att få världen att bli lite bättre.

Jag önskar er alla en himla bra kväll!! smileysmileysmileysmileysmiley

// Helena