Det är inte klokt vad tiden går fort! Imorgon fyller valpisarna en hel vecka, helt galet men också så oerhört skönt!!!
Det är alltid en liten oro den första veckan då man vill se att alla valparna utvecklas som de ska och att de går upp i vikt. Några av valparna tappade lite i vikt under de första dygnet innan mjölken kommit igång helt och då är det viktigt att vi är där och ser till så att de får komma fram till maten. De valparna som är större puttar lätt bort sina syskon som är lite mindre.
Väldigt ofta hittar man valparna liggandes så här, varannan svart och varannan brun. Men det är heller inte helt ovanligt att man hittar dom så här:
De delar upp sig i svarta gänget och bruna gänget. Det är faktiskt vanligare än vad man tror. En uppfödare av ”kineser” skrev på mammas bild på facebook att hennes valpar brukar dela upp sig så de nakna kineserna ligger i en hög och de pälsade kineserna ligger i en annan.
För flera år sedan gick jag en kvällskurs i hundens etologi och genektik på Stockholms universitet och där pratade vi elever just om det här men vi fick inget bra svar om varför de gör så…… Intressant är det i alla fall!

Här kommer även en film på våra små guldklimpar:
Imorgon fyller de som sagt 1 vecka och då är det veckobilder och veckovikter som gäller!
//Sofia