I lördags var jag, Helena, Maya, Doris och Nikki på utställning i Norrköping. Väl där träffade vi även Maria med Higgins (från H-kullen) och Carina, Ronny och Dante (från I-kullen).
Dante var först ut som unghund:
Dante fick Excellent med CK, blev bästa unghundshane men placerade sig inte i bästa hane.
Näst på tur var Higgins:
Higgins blev bästa öppenklasshane med Excellent, CK samt slutligen 4e bästa hane!!!
Dante och Higgins i bästa-hane! Helt fantastiskt att få se 2 Amazing Selma’s-vovvar gå vidare dit!
Näst ut var Doris i juniorklassen:
Doris fick Very good men vann ändå juniorklassen över en annan tik. Den här skendräktigheten har tagit både på hennes päls samt att hon inte har varit speciellt hungrig. Så nu får hon vila någon månad från utställningar och gödas upp istället!
När det var öppenklass-tikarnas tur var det dags för Maria och Nikki att gå in. Nikki är ett riktigt litet popcorn. Vi har ju 1 avelsrätt på Nikki och därför vill vi att hon i alla fall ställs ut en gång. En hund som hoppar och studsar i ringen kan ju vara svår att bedöma så vi blev så glada när Maria erbjöd sig att träna Nikki:
Nikki både travade och stod helt perfekt hela tiden utan hopp och studs och resultatet blev Very Good samt 3a i öppenklassen. Maria, vi är så tacksamma! Stort tack för allt arbete du lagt ner! Nu är Nikki klar för avel och nu ska tiden bara bli rätt så blir hon förhoppningsvis mamma hos oss i framtiden!
När det var dags för veteranerna så gick jag och Maya in i ringen. Det var samma 2 tikar att kämpa mot denna helg precis som helgen i Österbybruk.
Min duktiga Maya slog till även denna helg med att vinna veteranklassen för tikar. Hon fick Excellent och var den enda i klassen som fick CK. Hon slutade som 4e bästa tik i bästa-tik-klassen och fick sen även tävla mot en veteranhane om bästa veteran.
Lyckligare kunde vi inte ha blivit när Maya vann!!!
Slutligen ställde vi upp med en uppfödargrupp bestående av Higgins, Dante, Maya och Doris. Vi fick hederspris och blev placerade som 2a.

Vi stannade inte till BIS-finalen för veteranerna utan åkte hem. Dels hade det varit en lång dag som för mig skulle bli mycket längre då jag skulle hem och jobba på Nynäsgården där jag jobbar extra. Vi hade ett bröllop just den dagen.
Vackra och fina Maya, vad glada vi är för allt vi får vara med om med dig!
Stort tack till Maria, Carina och Ronny för en härlig dag. Vi är så oerhört glada att ni vill visa upp era grabbar. Vi är så glada och tacksamma och det är så kul att se så trevliga och fina vovvar i ringen!

//Sofia