Den är veckan har gått i turbofart och vi har inte ens hunnit blogga om förra helgens utsällning i Österbybruk.
I söndags åkte jag, mamma, Maya och Doris till Österbybruk. Jag och mamma konstaterade att det är den enda utställningen som vi har varit på varje år sedan vi åkte dit första gången 2009. Det är en otroligt trevlig utställning som ligger helt fantastiskt till samt bra organiserat mm….
Väl på plats träffade vi Madeleine och Java (J-kullen), Maria och Higgins (H-kullen) och Higgins lillmatte Tindra, Johanna med familj med Baron (F-kullen) samt Carina, Ronny med Dino (E-kullen) och Dante (I-kullen) (men det var bara Dante som var med och ställdes ut av dom grabbarna).

Dagen började med att Tindra och Higgins ställde upp i ”Barn med hund”:
Och det gick ju helt strålande. Så strålande att de vann av ca 20-25 barn!!! Är han inte stilig så säg…. smiley
Tindra och Higgins med fina rosetten.
Sen var det dags för portisarna i sin ring. Det är första gången någonsin som vi har varit med om ett domarbyte där vi har deltagit. Domaren som dömde portisarna var istället Paul Stanton.

Först ut var stiliga Dante som var anmäld till unghundsklass. Dante fick Excellent och blev 2a i klassen. Ingen fick CK då Paul tyckte att båda behövde bli bättre i frampartiet (?).
Sen var det dags för Baron och Higgins i öppenklass. Baron fick Excellent och blev placerad som 3a av 5 stycken.
Higgins fick och Excellent, blev 2a i öppenklassen med CK! I bästa hane blev han oplacerad.
Därefter var det dags för Doris och Java att tävla i juniortikklassen.
Båda fick Excellent, Doris 1a och Java 2a, domaren höll inne på CK för att han tyckte att de behövde bli grövre, framför allt i nospartiet.
Jag tycker att den här klassen med dessa hundar såg så himla häftigt ut. Doris med sin blonda bruna färg och så Java med sin mörkt bruna! Båda godkända i färgen och båda klassas som bruna. smileySen var det dags för Maya att tävla i veteranklass där det var 3 tikar. Domaren gillade Maya vilket resulterade i Excellent, CK, bästa veterantik. Det var inga hanar anmälda så därför blev vi också bästa veteran samt slutligen 2a bästa tik!!!
Dessa 2 bilder nedan har Göran Furbrink tagit, de är så oerhört fina på olika sätt:
Maya in action med matte som tittar på domaren.
Och den här blir jag så glad i kroppen av att se. Vi har fått vår föra ”Bästa veteran-rosett”. Bilden säger mer än 1000 ord! smiley
Alla våra vovvar fick oerhört fina kritiker, sen att domaren ville ha lite grövre hundar men de är fortfarande så unga. Alla fick att de har ett härligt temperament, vilket de också har och det är så kul att se!
Vi hade också för första gången möjlighet att delta med en uppfödargrupp bestående av enbart bruna avkommor.
Vi fick fin kritik hederspris och blev 2a.
Maya fick för andra gången i sitt liv springa in i stora finalringen. Förra gången var det 2014 när hon blev BIR i Eskilstuna och nu för att tävla mot alla BIR-vinnande veteraner. Det var huuur många veteraner som helst. Vi blev inte placerade men en kul upplevelse i alla fall!
Hem åkte vi nöjda och glada!
Tack till alla som var där för en härlig dag, ingen nämnd ingen glömd!

//Sofia