Igår fick vi den glada nyheten att Amazing Selma’s Hot Havanna ”Nelli” hade varit och tävlat i agility (hopp-klassen) med sin matte Kristina.
Nelli och Kristina har varit superduktiga tidigare när de har tävlat på inofficiella tävlingar men nu var det dags för två officiella.
Till er som inte vet hur agilitytävlingar går till (kan ju vara kul att vetasmiley): när man tävlar så vill man plocka pinnar för att komma upp i högre klasser. Det krävs 3 pinnar för att klättra till nästa klass. För att överhuvudtaget kunna få en pinne måste du ”nolla loppet” vilket innebär att du inte har några fel och komma i mål inom den tiden som domaren satt som referenstid (annars får man tidstillägg och kan inte få någon pinne). Dessutom är det bara en viss procent hundar som kan få pinnar (det är alltså olika många pinnar som delas ut beroende på hur många som tävlar). Därför gäller det att vara så snabb som det bara går samt helt felfri! smileysmiley?

Nelli slog till och blev placerad på första plats i det första loppet och i det andra loppet kom hon på andra plats. Båda loppen nollade hon och plockade därför 2 pinnar! Nu behöver hon alltså bara 1 pinne till för att kunna börja tävla i Klass 2!smiley

Stort grattis Kristina och Nelli, vi ser med spänning fram mot vad framtiden har att erbjuda er och vi är så oerhört stolta över er! Ni är ett fantastiskt team och superduktiga!
//Sofia