Vi kom i god tid till Nordic-hallen på lördagsmorgonen. Där träffade vi Louie med matte Anna, husse Nicklas (pappa till Anna) och Annas mamma Birgitta. Tusen tack Nicklas för alla foton du tog på utställningen!
Snart vår tur att gå in i ringen smiley Det var 10 portisar anmälda och Louie var ensam i juniorklass – hanar.
Domare för dagen var Barbara Müller från Schweiz. Hon kände noggrant igenom hundarna. Här är Louie inne i ringen för bedömning.
Duktiga Anna med duktiga och snygga Louie smiley. Vi är så stolta över er båda som gjorde så bra ifrån er på er utställningsdebut tillsammans smiley
Louie fick Excellent smiley
När hanarna var färdigbedömda var det Doris och min tur att gå in i ringen. Även Doris går i Juniorklass – tikar
Grundlig hantering av Doris
Det är på foton det syns hur man ser ut i verkligheten. Ack så svårt det är att dra på smilbanden när jag är koncentrerad smiley
Tjoho vad glad jag blev när Doris fick Excellent med Ck. Det betydde att vi skulle gå vidare till konkurrensen smiley
Nu var det Nemis tur att gå in i Öppen klass – tikar.

Underbart härligt blev det när även Nemi fick Excellent med Ck smiley
Dags för Maya att gå in i Veteranklass – tikar för första gången.

Lyckan var total när även Maya fick Excellent med Ck smiley
Vi hoppades givetvis på att alla 3 tjejerna skulle gå vidare men man vet aldrig hur domaren kommer döma. Vi hade förvarnat Anna om att vi kanske skulle behöva hennes hjälp i konkurrensen. Vad vi dessutom visste nu var att Doris eller Nemi skulle få Tik-Certifikatet så det var med spänning vi gick in i konkurrensen.
Toppenduktiga Anna med Maya i konkurrensen smiley
Det var Doris, Nemi, Maya och en till veterantik i konkurrensen. Domaren placerar Nemi som 4:e bästa tik. Sedan placerar hon Maya som 3:e bästa tik. Nu är spänningen oliiiiidlig. Döm om min förvåning och stora lycka när domaren visar upp 2 fingrar (dvs 2:a placering) till den andra veterantiken (som precis som Maya är champion sedan tidigare). Det här innebär att:

**********************Doris blir Bästa Tik med Cert**************************
*************************smileyWoooohoooooooo!!!!!!!!**********************
Nu slutade det inte här. Det var dags att tävla om vem som skulle bli BIR (Bäst-i-rasen) och BIM (Bäst-i-motsatt kön). Att lilla Doris 14 månader gammal blev BIM kändes givet med tanke på att hanen som blev BIR var en 5 år äldre champion.
Domaren sa många fantastiska ord om vår Doris smiley
Doris med sin blå-gula Certifikatrosett och grön-vita BIM-rosett smiley
**********************************************************************
Slutligen var det dags för Uppfödarklass, eftersom vi hade 4 Amazing Selma’s-avkommor på plats.
I ochmed att vi var 3 personer som skulle visa 4 hundar tog jag både Maya och Doris. Det gick jättebra att springa med dom tillsammans.

Vi blev Bästa Uppfödargrupp med Hederspris smiley.
Superstort tack till Anna för hjälpen med Maya i konkurrensen och att du var med i uppfödarklass med Louie!!!! Det här måste vi göra om flera gånger smiley!
Dessutom vill vi tacka Anna, Birgitta och Nicklas för trevligt sällskap under dagen och, som sagt, än en gång superstort tack för alla bilderna, Nicklas!!

************************************************************************
Det var med ett stort leende på läpparna vi packade in oss i bilen och åkte hem till Nynäshamn där Peter och Micke väntade med en festmåltid för att fira dagens härliga resultat
Vi tycker alla våra underbara tjejer är värda rosetter och eftersom vi ”skrapat ihop” precis 6 st under dagen fick alla varsin när vi kom hem smileysmileysmileysmileysmileysmiley
Vi skålade med bubbel och ekologiska jordgubbar!

// Helena