…. ”dött” igen i bloggen. Det verkar nästan som om Ekströmsflocken har gått i idé. Jag lovar, det har vi inte. Det är bara det att vi är i ”stand-by”-läge. Vi väntar på att tjejerna ska börja löpa så att Nemi kan gå på dejt och det känns som vi inte har så mycket att dela med oss av här i bloggen just nu.
Därför gick jag igenom lite bilder som vi (jag, Peter och Sofia) lagt upp på våra facebook-sidor och då insåg jag att: Näää, vi sitter inte och rullar tummarna. Vi gör saker under tiden vi väntar på löp. Här kommer ett axplock:
Den 3 mars hjälpte Alice till när Peter sotade pelletspannan. Det är så praktiskt och bra med portisar för dom vill alltid vara med och är aldrig i vägen (eller snarare ALLTID i vägen) smiley
Den 21 mars rockade vi sockorna för alla som är lika olika som alla är (hm, blev det där rätt formulerat???) smiley
Den 27 mars startade vi dagen med en 2 timmar lång skogspromenad. Sen lekte vi kurragömma inomhus. Det innebär att jag säger till den som ska leta att sitta kvar medan jag går iväg och gömmer mig. Sen ropar jag namnet och då är det fritt fram att söka reda på mig. Det här är en jätterolig lek tycker allihop smiley. Sen blev det godisregn i trädgården och ett gruppfoto smiley
Det händer faktiskt otroligt nog att vi INTE gör hundaktiviteter. I förra veckan hade vi en mormor, mamma, dotterdag då vi ”förlustade” oss i den stora huvudstaden. Det blev bl a lyxfika på NK smiley och inköp av utställningskläder (!). Tack för sällskapet, mamma Majvor och Sofia!
Den största delen av tiden går dock till hundaktiviteter och härliga skogspromenader, ibland i strålande solsken med glittrande sjöar smileyoch tusenmiljarder pyttesmå pinnar i pälsarna som betyder ”Plocke-pinn” när vi kommer hem smiley.
Alice och husse Peter i vårsolen
Just att använda nosen är favoritsysslan för tjejerna. Eftersom vi har så många vovvar tar vi oss inte tiden att lägga riktiga spår utan de får istället söka med sele och spårlina. Här går övriga gänget iväg och gömmer sig. De får några minuters försprång. Här är det Doris som väntar på att få ge sig iväg och leta.
När gänget är ”uppnosade” byter vi hund som får vänta på att söka. På det här sättet tar vi oss runt i skogen. Här är det Selma som är ivrig på att få ge sig iväg.
Här är ett glatt gäng som låter sig fotograferas: Jag och Micke (Sofias sambo) med Selma, Alice, Bella, Doris, Nemi och Maya. Bakom kameran: Peter.

// Helena