Förra veckan var helt klart utöver det vanliga och trots samtalet från kennelkonsulenten så innehöll veckan många härliga händelser.
I onsdags fick vi 5 nya höftleds- och armbågsresultat. Torsdagen innan var Doris och 4 syskon och röntgades och även om vi tyckte att allt såg bra ut så är det inte förrän SKK ”fäller sin dom” som man vet:
I väntan på röntgen: Remy, Wille, Dante, Doris & Siri.
Resultaten blev följande:
Amazing Selma’s I’m Doris Day ”Doris”, HD B ED UA(0)
Amazing Selma’s I’m Marlon Brando ”Remy”, HD A ED UA(0)
Amazing Selma’s I’m Frank Sinatra ”Wille”, HD A ED UA(0)
Amazing Selma’s I’m Bette Davis ”Siri”, HD A ED UA(0)
Amazing Selma’s I’m James Dean ”Dante”, HD A ED UA(0)
Sedan tidigare är också en till syrra röntgad:
Amazing Selma’s I’m Audrey Hepburn ”Mynta”, HD A ED UA(0)

Lyckliga, glada & tacksamma är vi över alla fina resultat, nu är vi ett steg närmare att kunna använda oss av Doris i avel i framtiden!
Stort tack till våra underbara valpköpare som förstår vikten i att röntga era vovvar!

Inte nog med fina resultat, igår packade jag och mamma in oss i bilen tillsammans med Maya och Doris och åkte på utställning i Strängnäs. Väl där träffade vi även Doris bror Dante, halvbrorsan Higgins och kusinen Java.
Först ut bland portisarna var Dante i juniorklassen, det var han och en till. Dante vann klassen med Excellent och CK och skulle sedan tävla vidare i bästa hane.
Näst på tur av våra vovvar var Higgins som för första gången skulle in i öppenklassen (han var yngst av alla de hanarna).
Även Higgins fick Excellent och blev 3dje bästa öppenklasshane av 5 stycken:
När hanarna var klara var det dags att utse den bästa hanen:
Hela 8 hanar tävlade mot varandra och Dante blev placerad som 4e bästa hane!!!!!!! smiley
Sen var det dags för Doris och Java i juniorklassen för tikar där hela 6 tikar deltog:
Båda tjejerna tilldelades Excellent och domaren placerade Java som 3dje bästa juniortik och kan ni tänka er?! Doris vann klassen och fick CK och skulle tävla vidare i bästa tik!!!!

Näst på tur var Maya, sista gången i championklass där 4 tikar tävlade:
Maya tilldelades Excellent, blev 2a bästa championtik med CK!

Så var det dags för bästa tik där 8 tikar tävlade. Maya och de andra championtikarna efter henne blev avtackade. Men Doris fick stanna kvar bland de 4 som slutligen skulle bli placerade:
Bara 1 tik tog domaren fram framför Doris och vi höll alla andan……
Tjooohooooo!!! Doris blev 2a bästa tik och tog sitt första CERT endast 13 månader gammal (för den oinvigde så behövs det 3 CERT för att bli champion varav det sista måste tas efter 2-års ålder)!!!!!! smiley Stolta och glada som tuppen blev vi!!!!
Slutligen deltog vi med en uppfödargrupp bestående av: Higgins, Dante, Maya och Doris. Det var 2 uppfödargrupper som deltog och tänka sig, vi vann! smiley
Fina och trevliga vovvar!
Vi valde att stanna kvar för att tävla med gruppen i BIS-finalen och även om vi visste att chanserna att placera sig var små så var det en kul grej att få vara med:
Stort tack till Madeleine, Maria och Carina för en fantastisk dag och för att vi fick dela den med er!!! Vi svävar fortfarande på moln och kan inte riktigt förstå att gårdagen faktiskt har hänt!

//Sofia