Idag för exakt 8 veckor sedan var det självaste nyårsafton och Bella var högdräktig. På kvällen fick hon frossa och vi trodde nästan att valpningen skulle sätta igång på momangen. Det dröjde 1 dygn innan valpningen var ett faktum.
Valpningen blev inte så som vi är vana vid men vi är så otroligt tacksamma över de 6 valparna som springer runt i vårt hus. Imorgon fyller de 8 veckor och tiden har precis som vanligt rusat förbi. Det är återigen dags att börja lämna över våra ädelstenar till de 6 förväntansfulla familjerna.
Jag är så otroligt tacksam över våra underbara familjer. Att få leverera valpar till er gör så att flyttarna inte blir lika jobbiga.
Det är olika faser man går igenom med en kull. Den första veckan är jobbig just för att det är den första veckan och man är konstant orolig över att något ska hända (det är man hela tiden men inte på samma sätt som första tiden). Sen är det lugnt några veckor, mamman tar hand om valparna nästan helt på egen hand och vi finns där som avlastning. Det är nu den sista veckan som är mer betungande. Jag har sovit hemma hos mig om nätterna men varit hemma hos mamma och pappa klockan 6 på morgonen nu i 1 veckas tid. Det luktar inte direkt blomma när man kliver innanför dörren och det är bara att sätta igång saneringen av valprummet. smiley
Bilden nedan är inte en bild för den kräsmagade (även om det finns värre syner, tänkt er hur det ser ut med 14 valpar!) och turligt nog är det inte lukt-datorsmiley:
Så här fint ser det ut efter att städhjälpen (jag och mamma) varit inne! smiley
Men det är det här man skriver upp sig för att göra när man axlar rollen som uppfödare för all den kärlek och alla skratt vi har fått ger så himla mycket.
Alla 6 valparna är sina egna små individer och de har alla tagit våra hjärtan.
Älskade små barn, det är nu dags för er att ge er ut på nya äventyr. Det största äventyret väntar inom räckhåll för er alla och det äventyret får ni uppleva tillsammans med era familjer.
Kom ihåg att göra minst 2 bus om dagen (vissa dagar blir det kanske 2000, vem vetsmiley)!
Men kom också ihåg att ni för alltid har en plats i våra hjärtan. Jag och mamma pratar och tänker på våra avkommor varje vecka och det är om er vi i framtiden kommer prata om händelser som hänt under er tid hos oss, ”kommer du ihåg när det hände” eller ”kommer du ihåg när den gjorde det där”.
Vi kommer också tänka på er och undra hur ni har det för det gör vi! Vi blir så glada om era familjer vill skicka små rapporter lite då och då. Era familjer har fått följa era 8 veckor här hos oss och nu är det upp till dom att låta oss få följa er fortsatta resa i livet.
Älskade små barn, ta världen med storm! smiley

//Sofia