Det finns vissa stunder i en uppfödares liv när man blir extra stolt över sina avkommor!
För lite drygt 3 år sedan flyttade söta Amazing Selma’s Elegant Cinderella ”Mollie” (Mayas och Figos dotter) hem till familjen Ohlsson.

Mollies matte Åsa var med om en bilolycka för flera år sedan och efter många misslyckade operationer så blir Åsa bara sämre och sämre. Hon har oerhörda smärtor och behöver mer och mer hjälp i vardagen.

Redan när lilla Mollie flyttade från oss så var både vårt och familjens mål att Mollie en dag skulle kunna bli utbildad servicehund.
Familjen hade inställningen från början att målet är att hon ska klara testet men fungerar det inte så blir hon en kär och älskad familjemedlem.
En servicehund hjälper en person med fysiska funktionsnedsättningar för att underlätta vardagen.
Mollie hade inte varit hemma länge innan familjen började med privatträning för att få de redskap som krävs för att i slutänden förhoppningsvis klara en examinering.

Under dessa år har Mollie lärt sig allt från att öppna diskmaskinen till att ta av Åsa strumpbyxor av nylon utan att ha sönder dom mm mm. Mollie är otroligt arbetsam och vill alltid vara till lags och hjälpa till.

Förra onsdagen var det dags, Mollie skulle genomföra testet för att få kalla sig servicehund!

Testet består av flera delar, allt från att göra saker hemma, till att sitta utanför en affär medan Åsa försvinner till att ligga bredvid Åsa medan en annan hund kommer fram utan att reagera mm mm.
Det krävs en hel del av hunden för att bli examinerad och vet ni vad?!
Mollie klarade av det!!!!smileysmiley

Efteråt sa representanten från SKK som var med att hon aldrig hade sett ett ekipage som hade klarat examineringen utan en enda anmärkning på första försöket!!!!
Helt prickfritt!!!smiley

Mollie är nu alltså certifierad assistanshund, det här betyder att Mollie nu får följa med Åsa i princip överallt. Sakerna Mollie gör efter examineringen är samma som hon gjorde innan men det här öppnar nya dörrar för familjen t ex får Mollie ett eget säte på flygplanet i sommar när de ska fira en släktings födelsedag i Spanien.

Vi är så otroligt glada och stolta!
Men även om det är vi som har fött upp Mollie så hade det här inte varit möjligt utan allt det arbete familjen har lagt ner. Ni är fantastiska och vi är så glada för er skull och vi blir rörda till tårar! smiley
Ett fantastiskt team är de – Åsa och Mollie!