Valparna växer och frodas för varje dag som går. Man ser verkligen på morgonen är de har vuxit under natten som gått.
Kommer ni ihåg att jag för några dagar sedan skrev om att de 3 första dagarna så ligger tiken nästan hela tiden i valplådan, förutom när de måste ut och göra sina behov? Efter de 3 första dagarna börjar tiken lämna sina valpar mer och mer. De här bilderna är tagna när valparna var 4 dagar gamla:
Ibland är det gosigt att få bli ompysslad och bara få vara Bella ett tag istället för mamma-Bella!
Igår fick Bella för första gången följa med på promenad sedan valparna föddes. Även idag fick hon följa med och man märker verkligen att hon tycker att det är skönt att gå röra på sig.
Vi är så glada över att ha magtäcket just nu i och med den oerhörda kylan som är ute just nu så att vi slipper riskera att Bella får mjölkstockning i brösten.
När valparna föds så är både öron och ögon stängda. De är just nu alltså både döva och blinda! När valparna är ungefär 2 veckor gamla börjar ögon och öronen öppna sig. Då öppnas en helt ny värld. Just nu är valparna helt fokuserade på att äta, sova, äta och vara hos sin mamma och sina syskon. De har inget intresse i människor för det är inte det som får dom att överleva. Det intressanta är att så fort ögonen börjar öppnas så börjar de interagera med oss 2-bentingar. Då tycker dom att mänskligkontakt är något bra och de börjar bli glada och vifta på svansarna när vi pratar med dom. smiley

Våra tjejer är så fantastiskt snälla mot varandra. Vi är så himla glada över att de har ett sånt förtroende för oss och varandra.
Doris tycker att valparna är jättespännande och hon har fått lukta på några. Det är fantastiskt att se en ung tik tillsammans med valpar och den här gången förstår hon mer vad det handlar om än när J-kullen föddes. Hon luktar och pussar på dom och skulle nog bra gärna vilja vara ännu närmare dom hela tiden.
Nemi vill också gärna lukta på valparna om hon får möjlighet men hon är ju mer van så hon tar det med lite mer ro.
De äldre vet att man måste respektera mamman och låta allt vara på hennes villkor medan de yngre gärna går lite närmare lådan. smiley
Här kommer också en nyfilmad film:

//Sofia