Det har varit ett händelserikt år hos familjen Ekström. Tidigare år har jag gått igenom månad för månad vad som hänt men eftersom inlägget blir så långt kommer här en summering av olika kategorier istället.

Kullar:
2 nya kullar blev en del av Amazing Selma’s-familjen: I-kullen med Maya och Korak som föräldrar, samt J-kullen med Cookie och Borka som föräldrar.
I-kullen, där det blev 10 valpar blev döpta efter Oscarsnominerade skådespelare och skådespelerskor på 50-talet.
Cookie blev äntligen mamma till 8 valpar, i och med att de föddes så tätt inpå I-kullen blev även denna kull inspirerad av 50-talet och temat fick bli låttitlar!
Flocken:
Vi har även i år sluppit det jobbiga steget att låta flocken bli färre till antalet, istället vidgades den….
Redan när vi bestämde oss för att para Maya och Korak bestämde sig mamma för att hon skulle ha en tik i den kommande kullen: Doris skulle hon heta och hon skulle vara brun. Den 4e valpen som föddes trillade rakt ner i den mjuka madrassen i valplådan efter ett försök att få ut Maya för att kissa…. 1 brun tik föddes och hon stal våra hjärtan från första stund
Doris blev en självklar del i flocken!
Efter att Mayas valpar hade flyttat så flyttade hon på heltid hem till mig, Micke och Nemi!

Utställningar:
I år blev utställningsåret lite lugnare än vad det förra blev. Inga lika höga placeringar men 2 CERT hämtades hem av Baron och Brallis och Higgins blev 4e bästa hane på rasspecialen!
Flera Amazing Selma’s-vovvar visades och vi hoppas på att ännu fler visar framfötterna nästa år, det är många otroligt vackra vovvar runt om i landet!
En av de härligaste bilderna som alltid får mig på glatt humör är denna ovan. I år deltog vi med flera uppfödargrupper och alla har tilldelats Hederspris!
Utställningsåret avslutades på Stockholm Hundmässa:
Doris och brorsan Dante debuterade officiellt!

Jobbiga händelser:
Vi är så himla förskonade från jobbiga veterinärbesök. Vi är i princip aldrig hos veterinären så när Maya får 1 timme till nästa blev akut sjuk med feber och feberfrossa och fick läggas in hos veterinären så var det den jobbigaste händelsen hittills i vårt liv som hundägare (ja så förskonade är vi *peppar peppar*)
Vi vet fortfarande inte vad det var som gjorde Maya sjuk. Den inflammerade spottkörteln visade sig vara lymfkörteln men ingenting har märkts på Maya efter händelsen. Här är en glad Sofia som får hämta hem Maya efter några jobbiga dagar ifrån varandra!
Sen var det Selmas tur att ha sönder en tand. Den blev bortopererad och Selma var piggare efter operationen än innan (vilket innebär att hon måste haft väldigt ont..smiley).
Kennel-aktiviteter:
I dagarna två under September månad ägnade vi ena dagen för BPH (Beteende- och personlighetstest Hund) där 9 Amazing Selma’s-avkommor + Bertil genomförde mentaltest.
Och dagen efter trotsade vi det oroande regnovädret (som aldrig kom till Nynäshamn utan bara låg runt oss) och hade Kennelträff för alla våra valpar med familjer. Vi blev ett stort och glatt gäng:
Nya hälsoreslutat:
Under året blev 9 H-kullevalpar + Bertil höft- och armbågsröntgade. Samtliga H-kullevalpar fick resultatet A-höfter, Bertil blev röntgad med B-höfter och av de som röntgade armbågarna så fick de Utan anmärkning!
Glada Kennelmammor var faktiskt med när stora flertalet blev röntgade!
Stora födelsedagar:
Både Selma och Alice firade sina 10-årsdagar – Kungligt, såklart!

Summan av året är att vi har haft ett fantastiskt år. Mycket skratt och glädje och vi har haft lyckan att lära känna många nya härliga människor!
Vi hoppas att 2016 blir ett lika härligt år!
//Sofia