Tiden går i en rasande fart, hela 5 veckor har gått sedan parning och nu börjar embryot likna en hund och kallas härmed för foster. Fostren har nu utvecklat ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronlappen. Nu syns den också vilken könstillhörighet fostren har.
Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att den får ett mer jämntjockt utseende.

Bella mår bra i sin dräktighet. Under de senaste veckorna har hon mått lite illa och har ratat torrfodret, men godis har hon inte tackat nej till.
Nu äter hon bättre, är otroligt lekfull men man märker att kroppen börjar förbereda sig för att bli mamma igen. Så sent som för en halvtimme sedan försökte hon krypa in under trappan för att ”bygga ett bo” (det är alltid favvoplatsen för alla tikarna när de ska bli mammor).
Som alltid när det har gått en vecka efter ultraljud så konstaterar vi att nu är det självklart att hon är dräktig. Veckorna innan är det svårt att avgöra om tiken är dräktig eller ej.
Magen har börjat växa och så även hennes bröst. Om vi känner Bella rätt så kommer det inte dröja många veckor innan hon börjar producera mjölk – hon är en riktig ”mjölk-kossa”.
Nu har mer än halva tiden gått och under de närmaste veckorna kommer det hända en hel del inne i magen!
Fortsättning följer…