Visst har vi funderat och tänkt och klurat – har Bella bebisar i magen? Eller har hon bara lurat oss? Visst har väl brösten ändrat sig? Hon verkar nog må lite illa?
Man kan aldrig vara riktigt säker förrän man får det bekräftat med ett ultraljud. Det är många tikar som genom åren har lurat uppfödarna.
Idag åkte vi till Haninge Djurklinik för att kolla vad som eventuellt skulle kunna finnas i Bellas mage och där fann vi det här:
Flera pickande hjärtan hittade vi i magen. Hur många valpar som finns där inne är helt omöjligt att säga. En tiks livmoder är som ett Y och ”hornen” ligger inte i raka streck utan snirklar sig där inne. Valparna är därför duktiga på att gömma sig bakom sina syskon men vi räknade till i alla fall 5-6 stycken och då vet vi att det lika gärna kan vara det dubbla.
Här kommer den traditionella ”Helena-visar-tummen-upp-på-att-det-är-valpar-bilden”.
Nytt för den här gången är något alldeles speciellt. Vi fick inte bara stillbilder på valparna utan även små filmsnuttar, sätt på ljudet innan du börjar tittasmiley:
Veterinären sa att valparna var lite för små för att vara 30 dygn gamla. Han menade på att spermierna nog befruktade äggen några dygn senare. Bella är beräknad till den 4 januari och har tidigare gånger valpat tidigare än 63 dagar. Vi får väl se hur länge hon går den här gången, kanske blir det några dagar senare än beräknat?
Tiden får helt enkelt utvisa när det är dags och det ska blir så kul att få valpar i huset igen.
Nu kommer det komma uppdateringar och bilder minst varje måndag på Bella och hennes mage. smiley

//Sofia och Helena