(Den här texten skrev mamma Helena på FB den 9 september 2011, så fin att den är värd att dela med sig av igen):

…. Det är när man älskar att ha valpkiss på strumporna, att köksgolvet är fullt av uppblött torrfoder, att torka upp oräkneliga bajshögar, att ha ett gäng valpar som gnager på händerna och fötterna, att få ett bett i näsan så att det börjar blöda, att inte få sova en hel natt utan att behöva kliva upp och hjälpa en morsa som ska ge di, att inte kunna se sig mätt på valparna, att önska att tiden stod still så man fick fortsätta njuta av just detta ögonblick för evigt. Älskade valpar, ni har för evigt en plats i mitt <3 ”.

Vårt hundliv är mer än bara hundliv. Vi andas hund, vi lever hund och vi sover hund. Eller, byt ut hund mot ”portis” så stämmer allt ännu bättre.
När vi får valpar i huset går all vaken tid åt till valparna och våra tjejer för att de ska ha ett så bra liv som det bara är möjligt.
Livet tillsammans med våra valpar (och tjejerna) är på tok för kort så vi njuter av varje sekund.
Här kommer lite uppdateringar, bilder och filmer från vårat liv den senaste veckan:
Finns det något härligare än en nytvättat portis? Tror knappast det. Selma kan sköta sin egen föning. Hon älskar att bli fönad, framför allt på huvudet!
Det är inte bara nya portisägare som får tovor i portispälsarna efter tvättning. Så här såg Maya ut….. Jag tackar Gud (eller mamma rättare sagt) att vi köpte vår Tornado-fön för några år sen. Pälsvården blir så mycket enklare och det dröjde inte lång stund innan Maya var tovfri igen. smiley
Doris är en otroligt härlig tjej, hon älskar att få komma upp på trimbordet. Varje gång hon får möjlighet så hoppar hon upp med framtassarna och talar om att hon vill upp. smiley
Idag öser regnet ner men igår och i förrgår såg det ut så här i vår skog – SOLEN sken.
Och tjejerna såg så här söta ut!
Doris är världens lättaste portis (på riktigt, har det någonsin funnits någon som är så enkel?!). Hon har aldrig varit jobbig varken mot oss eller tjejerna, aldrig bitit sönder något, hur enkel som helst mot allt och alla, orädd, social och lyssnar trots att hon är inne i värsta tonåren. Visst nu när mörkret har kommit på kvällarna kan det ibland komma ett ”voff” när hon ser något konstigt men unghundar och mörker brukar ju innebära att de ser mycket ”spöken” om kvällarna. Ingen av våra tjejer har vi upplevt som jobbiga men de har alla gått igenom olika faser under tonåren.
Doris var tjejen som flocken behövde, hon bara finns där som en naturlig del (en mogen själ helt enkelt).
Bella säger att hon har valpar i magen och självklart hoppas vi att hon har rätt. Åh så spännande det ska bli att få se om det stämmer. Om några veckor vet vi (otroligt vad fort tiden går, snart har det redan gått 2 veckor sedan parning).

//Sofia