Dagen efter att vi hade lämnat hem Bertil förrförra veckan så tyckte Bella att det var lämpligt att börja löpa. Vi trodde att tjejerna skulle hålla ut några veckor till men Moder Natur styr vi människor inte över (och tur är väl det).
I fredags hämtade vi därför hem Bertil igen, även om vi visste att det nog var några dagar förtidigt.

Det är alltid intressant att se hur hanar reagerar när de kommer hem och lever tillsammans med löptikar. Bertil visade sig vara lika cool som alltid. Bella sjöng av glädje när Bertil kom hem och studsade runt som en lite flicka medan Bertil sprang runt i trädgården och checkade av hur de andra tjejerna låg till i sina löp. Bertil talade tydligt om att visst var han intresserad, men det var inte dags för parning än.
Bertil har bott hemma hos mig (Sofia) på nätterna och så har vi varit tillsammans på dagarna. Under helgen har intresset ökat (vi har åkt till mamma och pappa på morgonen så har Bella och Bertil fått ha egen tid tillsammans först) men först idag talade Bertil om att det var dags.
Trots att Bertil aldrig har parat tidigare så dröjde det inte lång tid innan parningen var ett faktum.smiley
Om allt går som det ska kommer valparna födas vid årsskiftet och vara redo för sina nya familjer i slutet februari/början på mars.
Det som känns bra är att vi i september fick vårt godkännande från Länsstyrelsen/Jordbruksverket att få ha fler än 2 kullar per år (som är maxgräns utan tillstånd).
I september hade vi besök av 2 trevliga tjejer från Länsstyrelsen som kom hit och inspekterade varje liten vrå i det Ekströmska hemmet och diskuterade hur våra tjejer samt valpar lever och växer upp.
I och med att man aldrig vet när tikarna tänker sätta i gång och börja löpa (som t ex nu) så kände vi i somras att det lika gärna var bra att ha tillståndet klart.
Går Bella tiden ut så hamnar vi på 2016 men eftersom våra tikar många gånger valpar tidigare så kan vi hamna på ”fel sida” vilket nu inte spelar någon roll. smiley

Det ska bli otroligt spännande att se vad mötet mellan Bella och Bertil resulterar i och vi ser med spänning fram emot att få nya små ulltussar i huset igen.

Så vilka är de blivande föräldrarna? För er som inte har följt oss så länge kommer här mer info.
Den blivande mamman är:
Amazing Selma’s Blenda Spiritus ”Bella”
HD: A
prcd-PRA: Carrier
JDCM: 1-1 Probable Normal
IC: Normal
Utställd med Excellent, CK, CERT samt MH-testad

Den blivande pappan är:
Ammiellas Goe Gosse Bertil ”Bertil”
HD: B
ED: UA(0)
prcd-PRA: Normal/Clear
JDCM: 1-1 Probable Normal
IC: Normal
Utställd med Excellent samt BPH-testad

Bella har sedan tidigare 2 kullar där valparna har blivit trevliga, sociala, glada och väldigt arbetsvilliga. Vi tror att det kommer kunna bli lika arbetsvilliga, trevliga och sociala i den kommande kullen. Vi hoppas också på att valparna ärver Bellas och Bertils vattenälskande gen! smiley

Är du intresserad av en valp från oss och efter Bella och Bertil?
Välkommen att höra av dig!