”Hejsan!

Nu ska jag berätta vad jag gjort idag. Jag och matte Helena åkte iväg med bilen till ett ställe som tar hand om sjuka djur…… fast jag är ju inte sjuk men 2-bentingarna på det här stället tar även hand om friska Bellor. Det första som hände när vi kom dit var att det kom fram en jättesnäll tjej till mig. Jag blev jätteglad och viftade på svansen. Hon tyckte att jag var söt och jag tror det var därför som hon droppade någonting i mina ögon. Sen fick vi vänta jäääättelänge, typ 20 minuter. Vi satt utanför ett rum där lampan tändes och släcktes, tändes och släcktes. Dörren öppnades lite då och då. Varje gång någon gick ut eller in i rummet viftade jag på svansen och ville bli klappad av tjejerna som tar hand om dom sjuka och friska djuren. Tjejerna kunde givetvis inte låta bli att klappa på mig och det gillade jag…… Ni som har träffat mig vet ju att det bästa jag vet är när 2-bentingar klappar på mig och gosar med mig smiley.

Till slut fick jag och matte komma in i rummet och då kunde jag se jättebra med mina ögon för dom där dropparna jag fått hade gjort pupillerna stooora och vackra smiley. Medan Farbror Ögondoktorn fixade så att undersökningsbänken åkte ner hoppade jag upp på en stol och satte mig. Det var visst fel ställe för matte sa till mig att jag skulle hoppa upp på bänken istället. Det gjorde jag glatt. Sen släcktes lampan och Farbror Ögondoktorn satte på sig en sak med en lampa på på sitt huvud. Då kom jag på att jag faktiskt har gjort det här förut och det var inte läskigt då heller. Farbror Ögondoktorn tittade i först det ena ögat och sen i det andra. Sen frågade han min matte om det var okej att en annan 2-benting fick titta i mina ögon. Det var en Tant Ögondoktor. Den tanten höll på att lära sig att titta i ögon på djur. Hon berättade att hon måste titta i 1000 (!!!) par ögon innan hon blir en ”riktig” Ögondoktor.

Jag satt så snällt på bänken och lät dom titta i mina ögon och båda Ögondoktorerna sa att det såg så fint ut i båda mina ögon (som om jag inte redan visste det smiley). Jag hade uppenbarligen charmat alla i rummet för jag fick GODIS av båda Doktorerna och dom sa att dom tyckte att jag var en så gosig och glad portistjej smiley!

Om du undrar varför Tant och Farbror Ögondoktorn tittade i mina ögon så kan jag berätta att det är för att jag förhoppningsvis ska bli mamma igen. Jag har ingen aning varför men det kan säkert min matte berätta för dig smiley.
Se så vackra ögon jag har!

Hej hopp!

Från Bella”

*********************************************************************
Bella ville absolut få skriva om dagens händelse i bloggen och givetvis fick hon göra det. Jag kan ge förklaringen om ögonlysningen: Som medlem i Svenska Kennelklubben och Rasklubben för Portugisisk Vattenhund är det viktigt att följa de regler som finns. Ett av kraven är att de blivande föräldrarna har blivit ögonlysta inom 1 år från parningen. Bellas ögon såg så fina ut och hon fick UA (Utan Anmärkning) på ögonlysningen. Bella bär på prcd-PRA-genen vilket betyder att hon inte kommer att drabbas av det men hon måste paras med en hane som är fri från genen för att inte riskera att hennes barn blir drabbade så självklart har vi valt ut en hane som är fri.

// matte Helena