Förra helgen (den 19 september) var det den årliga inofficiella utställningen som Nynäshamns Brukshundklubb anordnar. I och med att det är vår hemma-klubb så har vi nu flera år på raken varit med. I år anmälde vi Doris, Maya men också Alice.
Innan det var dags för oss att gå in i ringen så höll jag och mamma i ringträning och alla som var intresserade kunde vara med. Visserligen så tycker väl kanske jag att man ska ha gått på ringträning INNAN man kommer till en utställning. Du åker ju t ex inte på en lydnads eller agilitytävling med din hund utan att ha tränat innan. Men precis som förra året så var det väldigt uppskattat av många som kom för att få lite tips och råd om hur man ska göra inne i ringen.
Det var 10 portisar anmälda men Dino (ur E-kullen) och Dante (ur I-kullen) hade fått förhinder så dom kunde tyvärr inte vara med.
När det var dags för valpar 6-9 månader var det dags för systrarna Doris och Ronja att gå in i ringen tillsammans:
Doris har ju lite mer ringträning än vad Ronja har så domaren placerade Doris som 1a och Ronja som 2a. Ronja och Gita var jätteduktiga och med mer ringträning och ringvana så kommer det där gå superbra i framtidensmiley.
I och med att Doris blev placerad som nr 1 så blev hon även BIR-valp (bäst-i-rasen-valp).
Senare när Doris gick in i gruppen för att möte de andra BIR-vinnande valparna så blev hon placerad som 2a i gruppen! smiley
Efter att portisvalparna var klara så var det dags för de vuxna att gå in i sina klasser. Unghundshanarna bestod av Higgins (Amazing Selma’s Hollywood Star):
Higgins mötte senare en öppenklasshane som han vann över och blev därmed bästa hane!
När hanarna var klara var det dags för tikarna och först ut var Maya:
Maya fick Hederspris och fick därför komma tillbaka in i ringen senare. Men först var det dags för veterantikarna som idag bestod av Alice:
Alice som fyllde 10 år sen 10 september fick en jättefin kritik som började med bland annat: ”En välbevarad tik” och avslutades med ”En mycket välbevarad tik” smiley. Alice blev BIR-veteran och nu fick Maya och Alice fick för första gången tävla mot varandra. Hör och häpna men domaren hade fallit så mycket för Alice att hon placerade Alice som bästa tik och Maya som 2a bästa tik! smiley
Därmed fick Alice gå in i ringen igen och tävla mot sitt barnbarn Higgins om vem som skulle bli bäst i rasen:
Som sagt så gillade domaren Alice och valde att låta henne bli bäst i rasen:
När portisarna var klara bestämde vi oss för att vara med i uppfödargrupp med Higgins, Maya, Doris och Ronja:
Fin kritik tilldelades vi och med ett Hederspris, i och med att dagen blev så lång så hade inte Ronja och Higgins möjlighet att stanna kvar så därför skippade vi att gå in i Best-in-showsmiley.

Lite senare gick Alice in i ringen igen för att få tävla mot de andra BIR-vinnande grupp-8-hundarna:
Flera hundar blev avtackade och slutligen var det bara Alice och flatten Mike kvar att bli placerade som 1a och 2a, domaren placerade Alice som 2a i gruppen! smiley
Det blev en ganska lång väntan på att finalerna skulle börja och tillslut var det dags för veteranerna och därmed också Alice. Nu var det en ny domare som skulle bedöma och såklart är det alltid lika kul att få springa in i stora ringen:
Även här var det många fina veteraner som var med men Alice placerade sig inte mindre än som 4a!!!:
Vi tog med Alice som en kul grej då hon har inte ställts ut på drygt 4 år men med de här fina resultaten så får vi väl se om hon får komma ut något mer i de officiella ringarna framöver! smiley
När alla finaler var klara var det bara en sak kvar – utställnings-KM! Vi hade anmält oss med Maya och Doris för att göra upp om vem som är Nynäs BK’s vackraste hund. De senaste 2 åren har vi varit med, för två år sen blev Nemi 4a och förra året blev Maya 4a.
Doris blev tyvärr oplacerad i år men Maya klättrade högre upp och slutade som 2a!
Vi är väldigt nöjda och glada över dagen vi hade förra lördagen. Fina och trevliga vovvar med fina resultat. Mayas rosett får vi hämta vid nästa årsmöte! smiley

//Sofia