Förra helgen var verkligen en helg i hundens-/portisens-/Amazing Selma’s-tecken!
På lördagen fyllde mamma år och mamma och pappa hade bröllopsdag och på söndagen fyllde pappa år men det hindrar självklart inte från hundaktiviteter. Vi firar gärna våra födelsedagar med att göra det vi tycker är allra roligast, dvs göra saker som har med hundar att göra smiley!
På lördagen hade vi ju som sagt en mentalitetsdag och när vi fick veta att en av platserna på BPHt ville Brizze från Göteborg ha och en av dom andra ville Stella från Sandviken ha så bestämde vi oss för att ha kennelträff på söndagen (i och med att flera hade åkt så långt så slog vi ihop alla aktiviteter till en helg).

Och vilken dag det blev! Vi hade även i år hyrt Nynäshamns brukshundklubb och på lördagskvällen sa väderprognosen att det var Klass-1-varning med blåst och regn och regnet skulle vräka ner. Vi funderade verkligen på att ställa in dagen men när vi lyckades fixa ett partytält där man eventuellt skulle kunna söka skydd så bestämde vi oss för att fullfölja planen.
Söndagsmorgon kom och när vi vaknade sken SOLEN! Under natten hade vädret ändrat sig och runt om Nynäshamn öste regnet ner men här var det uppehåll.
Det var nog inte särskilt många som trodde att det var sant när jag la upp den här bilden:
”I Nynäshamn skiner solensmiley”.
Det blev en härlig dag och totalt var det 34 portisar som var med (det hade kunnat bli ännu fler då det är förkylningstider och flera hade blivit sjuka och fick tyvärr kasta in handduken).
De allra flesta som kom bor i Stockholmstrakten men vi hade även långväga besök. Brizze (H-kullen) från Göteborg vet ni ju och även Stella (H-kullen) från Sandviken men J-kullebröderna Charlie och Louie hade också åkt långt. Charlie bor ju i Ulricehamn och Louie bor i Sundsvall. Fantastiskt kul att så många kom!
I och med att väderprognosen hade sett ut som den hade gjort så bestämde sig jag och mamma för att inte ha några speciella planer för kennelträffen mer än att gå igenom pälsvård (vilket riktade sig främst till de som har hundar under året som inte kommit in i tovperioden än).
Dagen gick åt till att prata portis och umgås med varandra. Som alltid önskar man att man kunde klona sig själv och hinna prata ännu mer med alla men det blev en uppskattad och lyckad dag!
Mamma går igenom pälsvård.
Oturligt nog så hann vi själva inte ta så mycket kort men desto bättre så har vi ju så många duktiga valpköpare som gjorde det så här kommer lite blandade bilder från dom:
Flera av valpköparna kom fram och frågade: ”Vet ni vilka alla är som är med?!”.
Självklart vet vi det! Vi vet absolut vilken hund som heter vad, det svåraste kan vara att komma ihåg vad alla familjerna heter i efternamn men vi vet vad ägarna heter och vart de bor (bildminne är bra att ha för bara i och med att se hunden så vet jag vem det är och vem som är ägare men skulle jag tappa det så skulle det bli desto svårare). smiley
Så vilka var med? Vi kan ta det kull för kull:
A-kullen: Maya, Milton och Figo
B-kullen: Bella, Blackie och Brunella
C-kullen: Stella och Nellie + Cookie (men hon är ju en kull för sigsmiley)
D-kullen: Mixie
E-kullen: Nemi, Mollie och Dino
F-kullen: Baron (+ D-F- och J-kullens pappa Borka)
H-kullen: Stella, Nelli, Indie, Higgins, Brizze (+ H- och I-kullens pappa Korak)
I-kullen: Doris, Ronja, Dante, Siri och Wille (+ Willes brorsa Maxi)
J-kullen: Charlie, Louie, Rex, Java, Freja
Och såklart Selma och Alicesmiley.
Vi hade blivit ännu fler och det var flera tikar som inte kunde komma pga löp och flera som hade velat komma men som var bortresta. Ändå fantastiskt kul att uppslutningen blev så stor trots att vädret inte verkade bli så bra, vilka fantastiska valpköpare vi har!
Avslutningsvis så begav sig småttingarna i J-kullen ner i nedre delen av planen för lek och bus:
Valparna kände såklart igen varandra och blev överlyckliga över att få rusa av sig tillsammans!

Från djupet av våra hjärtan, stort tack till alla er som kom, att ni vågade ta chansen och trotsa vädret (tack gode gud för att det blev uppehåll i slutänden).
Och trots att vi inte hade planerat in några speciella aktiviteter så blev det en väldigt lyckad och trevlig dag!
Det här var vår andra kennelträff men absolut inte vår sista!

//Sofia