I söndags packade jag, Helena, Maya, Nemi och Doris in oss i bilen och åkte till utställningen på Täby Galopp. Tanken var att Selma skulle följa med och ställas ut men vi fick kasta in handduken för henne i och med att vi då började misstänka att hon faktiskt hade ont i tanden som gått sönder. Det kändes lite trist för det hade varit kul att ställa för den domaren (Ewa Nielsen) som dömde Selma på hennes första utställning (på Rasspecialen) för 10 år sedan.
Vi får hoppas att Ewa dömer portisar snart igen så att vi kan visa upp Selma då istället. För 10 år sedan tyckte Ewa att Selma behövde mer ringvana och att hon skulle behöva känna sig tryggare i ringen. Då tyckte Selma att utställning var tråkigt, till skillnad från idag när hon tycker att det är jättekulsmiley.
Tidigt var vi på plats då det bara skulle vara 2 ridgeback-valpar innan det var Doris tur.
Ensam valp var hon men hon skötte sig exemplariskt i ringen:
Hanteringen gick strålande trots att de 2 ridgeback-valparna hade tyckt att det var jätteläskigt (när sånt händer så ligger ju det feromoner kvar på platsen och det kan påverka hundarna efteråt). Dessutom var det en domaraspirant med så alla hundarna blev klämda och kända på 2 gånger, toppenbra träning!
Tjoohoo, så här glada blir man när man blir ”Bäst-I-Rasen-Valp” smiley!!
Näst in för Amazing Selma’s var Higgins, Amazing Selma’s Hollywood Star:
Higgins fick Excellent och 1a i unghundsklassen.
Näst på tur var Baron, Amazing Selma’s Forrest Gump:
Baron hade svårt att stå still under hanteringen, men inte för att han tyckte att det var läskigt utan för att han tycker att det är så fantastiskt härligt att hälsa på nya människor, gladare hund får man leta efter!smiley
Baron tilldelades Excellent och blev slutligen 4a i öppenklassen, med lite tid kommer den herren att bli alldeles strålande i ringen! smiley

När det var dags för öppenklasstikarna så var det även Nemis tur att gå in i ringen:
Domarens kommentar om Nemi är att hon behöver mer tid för att mogna i kroppen och för att bli en ”riktig kvinna”. Kanske inte så konstigt heller eftersom Nemi faktiskt var 1,5 år när hon löpte första gångensmiley.
Nemi fick Very Good och kom 4a i öppenklassen.

Näst ut, i championklassen, gick Maya in i ringen:
Visst är det fantastiskt när man ser den här bilden!?!!! Maya blev mamma för 6,5 månad sedan och pälsen är så här fin, inte kan man tro att hon valpade valpar i februari.
Domaren gillade framför allt Mayas rörelser och driv i ringen och vi tilldelades ett Excellent så här glada blev vi då:
Vi slutade som 3a i championklassen med CK (jag kunde utläsa bara genom att titta på domaren att hon tilltalades av oss 3 som stod längst fram. Träningen med Gerard O’shea har varit givande även i det avseendet för domaren kollade väldigt mycket på oss).
Det var många tikar med för att tävla om vem som skulle bli Bästa Tik men där blev vi oplacerade (otroligt nöjda ändå).
Vi deltog även i uppfödarklass med Higgins, Baron, Maya och Nemi. Vi visste ju redan innan att den andra gruppen som var med var jämnare men vi tilldelades i alla fall Hederspris och fick en fin kritik.
Den här bilden kan man kolla på hur många gånger som helst och jag blir lika glad varje gång. Glada tjejer och glada och trevliga (!) hundar!!!
Våra vovvar skötte sig utmärkt och det är en fröjd att se dom i ringen!

Även om vi visste att Doris chanser i BEST-IN-SHOW-Valpar var små så valde vi att stanna kvar för finalen:
Vi var lite oroliga för hur hon skulle orka med den långa och varma dagen men den tjejen kan konsten att slappna av. Hon tvärsomnade i vårat tält under dagen och senare även i buren som vi ställde upp vid finalringen så hon var ”fit for fight” när det var dags för finalen:
Doris blev avtackad (domaren gillade små hundar för det var bara sånna som placerade sig) men hon och mamma hade det fantastiskt kul i ringen. Doris stod och sprang som om hon inte gjort annat i livet med en attityd som bådar otroligt gott!
Nöjda och glada åkte vi hem.
Amazing Selma’s I’m Doris Day ”Doris” smiley
//Sofia