Idag hade vi och Maya en tid inbokad för återbesök hos Bagarmossens Djursjukhus.
Maya mår mycket bättre, även om hon inte är helt återställd vilket inte är så konstigt.
I och med att hon mår så pass mycket bättre så fick Doris följa med, socialträning är ju alltid bra på små valpar (nja, särskilt liten är hon ju inte längre)…
Maya var lite fundersam på om vi skulle lämna henne kvar där igen men vi lugnade henne och talade om att hon skulle bara ta lite nya tester och sen få följa med hem.

En svullnad som vi trodde var lymfkörteln som var svullen visade sig vara spottkörteln.
Det är alltså med all sannolikhet en spottkörtelinflammation som Maya har fått.
Det förklarar till varför Maya inte riktigt ville äta när hon kom hem samt att hon inte ville böja huvudet uppåt när veterinären gjorde böjprov när vi kom in akut i onsdags.

Maya var så fantastiskt duktig idag och veterinären kallade henne för en ”prakt-elev”. Helt utan att protestera kunde veterinären genom att använda en kanyl och spruta få ut vätska från spottkörteln som nu är skickad på odling och analys för att med all säkerhet kunna säkerställa att det är en inflammation där.
Därefter togs även ett nytt blodprov för att se hur snabbsänkan låg till. Det var ju det enda som hade varit för högt och avvikande av de tester som tagits tidigare.

För en liten stund sedan hörde veterinären av sig och meddelade att snabbsänkan nu åter var normal!!
Så oerhört skönt!
I slutet på veckan får vi svar på vad odlingen visar och vi kan fokusera på att leva ett vanligt liv.

Vi är ju så förskonade från sjuka hundar och det har varit några påfrestande dagar. Ovissheten om vad som är fel har varit den jobbigaste men nu vet vi ju (nästan) vad som orsakade febern!

//Sofia