Vissa utställningsplatser sätter sig lite extra i hjärtat, Köping är en sån plats. Förra året tog Maya sitt championat i Köping och då såg det ut så här:
I år åkte vi dit igen och med oss från vår flock hade vi Nemi, Maya och Selma.
Väl på plats träffade vi även Barons familj och Dino & Dantes familj.
Bland öppenklassens hanar fanns Amazing Selma’s Energetic Asterix ”Dino” och Amazing Selma’s Forrest Gump ”Baron”
Domaren hade velat ha mer driv i Dinos steg i ringen samt en mer utfylld nos (hon var en domare som gick mycket på nos och rörelser). Av den anledningen tilldelades Dino Very Good, lite snålt kan jag tycka för han är en riktig snygging!
Snygga killen! smiley
Snygga killen Baron föll idag domaren mer i smaken och han tilldelades Excellent. Domaren gillade honom så pass mycket att han blev bästa öppenklasshane med CK och slutade som 4e bästa hane och tog även sitt första CERT!!!!! smileysmileysmiley
Så här glad blev Baron över sin och matte Johannas prestation.
Köping levererade igen! Förra året blev ju Maya champion och året innan tog Barons pappa Borka sitt championat där! smiley
Barons hussar Jens och Gustav blev också glada över Barons CERT. Gustav blev nog mest glad över att få leka med rosetten! smiley
Baron med CERT-rosetten! smiley
När det var dags för öppenklasstikarna så klev Nemi och jag in i ringen.
Precis som brorsan så fick Nemi Very Good, domaren ville att hon skulle vara mer utvecklad i kroppen….. Vi får invänta tiden helt enkelt smiley.
När öppenklassen var klara så gick jag och Maya in i ringen i cahmpionklassen:
Inte kan man väl tro att denna tjej blev mamma till 10 valpar i februari? Snacka om att hon har återhämtat sig bra!! smiley
Maya tilldelades Excellent och blev 2a i klassen med CK. Domaren hade velat ha nosen som tiken som placerade sig innan Maya på Maya. Lite tråkigt att en nos ska ha en sån avgörande betydelse när hon tyckte om Mayas helhet i övrigt, men domaren dömer som dom gör. smiley
i Bästa-tik-klassen blev Maya slutligen oplacerad, men vi var nöjda och glada ändå! smiley
Selma tycker att det är så himla kul att få följa med på olika aktiviteter. Dessutom tycker hon att det är så otroligt kul att få ställas ut så vi bestämde oss för att även anmälda Selma till utställningen.
Det är intressant vad som har hänt på 10 år. För 10 år sedan ville domarna inte ha lika grova hundar som de vill ha idag och de ville inte att nosarna på hundarna skulle vara lika grova som de vill idag.
Selma tilldelades idag Very Good och kom 2a i veteranklassen pga att hon är för tunn och har ett för tunt nosparti. Selma som förr alltid fick 1-or (som var innan vi övergick till Excellent, Very Good mm).
Något att fundera på är ju vad domarna påverkar hur aveln ter sig. Vill de ha grova, stora och portisar med myyycket päls så är det ju det som avlas fram.
Hur som haver så hade mamma och Selma superkul i ringen och det är ju det som räknas, oavsett resultat. Hur många 10-åringar är det som får att de rör sig som valpar i ringen?! smiley

Eftersom det var 4a Amazing Selma’s-hundar som var anmälda och alla fick minst Very Good så ställde vi även upp i uppfödarklass:
Där bedömer domaren hur hela gruppen ser ut tillsammans. Hur lika de är, hur jämna de är osv.
Vi fick en jättefin kritik men domaren sa att ”ungdomarna” Baron, Dino och Nemi ju är fortfarande under utveckling men att det var en fin grupp med härliga uttryck.
Vi tilldelades ett Hederspris och blev bästa grupp (i och för sig var vi ensamma men domaren behöver ju inte tilldela Hp smiley).
Vi hade en härlig dag i Köping och vi är så himla glada över våra fina valpköpare och våra fina avkommor. Att vi får möjligheten att uppleva allt det här och att våra avkommor visas upp, det är guld värt!
Tusen tack för idag Köping, vi ses förhoppningsvis även nästa år! smiley
//Sofia