Nja, tusen hål i nacken har inte valparna fått.
Däremot fick vi besök av vår underbara veterinär Sandra som kom för att besikta, vaccinera och chipmärka alla valparna.
Det är så fantastiskt skönt att slippa åka iväg för att göra allt det här och efter X-antal valpar som blivit genomgångna genom åren så går allt på rutin, både för oss och för Sandra. smiley

Alla valparna var så himla duktiga och samtliga har nu fått en ”okej stämpel i rumpan” som säger att de får börja lämna oss på lördag.
Nemo
Rex
Louie får sin spruta i nacken.
Sandra känner igenom Java.
Puss på dig snälla Sandra, säger Molly

Selmas hjärta lät också bra.
Charlies likaså!
Lyssnar på hjärta och lungor!

När det lilla chippet ska in i nacken så fick valparna smaska på ett chicken-chewbone, då går de med på nästan allt! Lite pip från några men samtliga skötte sig så bra.
Chippet i nacken talar om att vilken valp som är vilken, vilket jordbruksverket kräver och skulle någon av valparna någon gång springa bort och sen bli upphittad så kan man få fram vem som är ägaren till hunden, förutsatt att man registrerar det hos SKK och Jordbruksverket (JBV måste man registrera hos).
Dessutom fick valparna sin första vaccination mot valpsjuka, kennelhosta, parvo och smittsam leverinflammation, nästa kommer att ske hos familjerna när valparna är 12 veckor gamla. Först då har valparna fullt skydd och man bör inte träffa andra, ovaccinerade hundar innan dess pga att valpar är infektionskänsligare än vuxna, fullt vaccinerade, hundar.

När allt var klart blev det race i valphagen i trädgården och sen somnade dom gott, det tar på krafterna att göra nya saker som man inte är van vid! smiley
//Sofia