… Eller vi hade mer än bara tur med vädret i lördags…. I Nynäshamn så började regnet att ösa ner strax innan lunch och sedan så regnade det i princip hela dagen. Jag och Helena åkte tidigt på morgonen för att vara med på vår första utställning för i år i Österbybruk.
Med oss hade vi Maya och Nemi som var anmälda och på plats träffade vi även Johanna med Baron, Maria med Higgins samt Anna och Kian med Bertil.
Innan oss var det andra raser men vi hade det riktigt trevligt på vår sida av ringen, kan väl inte bli annat med sånt trevligt sällskap!?! smiley
Först ut bland juniorhanarna var Higgins (Amazing Selma’s Hollywood Star):
Higgins tilldelades Excellent och blev slutligen placerad som 2a bästa juniorhane!
Som nummer 2 var det dags för Bertil (Ammiellas Goe Gosse Bertil) och Helena:
Även Bertil tilldelades Excellent och blev slutligen placerad som 4a i juniorklassen!
När det var dags för öppenklasshanarna att gå in i ringen så var Baron (Amazing Selma’s Forrest Gump) en av dom:
Domaren tyckte att Baron skulle ha haft mer massa i kroppen (han gillade lite grövre hundar) så Baron blev tilldelad ett Very Good och kom 3a i klassen av 4 st.

När det tillslut var dags för öppenklasstikarna så var det dags för mig och Nemi att gå in i ringen:
Domaren påtalade att han tyckte att Nemi hade fantastisk päls och hennes kritik var verkligen jättefin. Det enda var att han tyckte att hon behövde ”biffa på sig” lite och tilldelade henne ett Very Good. Vi blev oplacerade i klassen då vi var 6 stycken och endast 4 blir placerade. Med tanke på hennes gener så kommer säkerligen även hon om några år ha biffat på sig (precis som sin mor). Vi märker ju bara på det senaste halvåret hur hon har börjat mogna i kroppen och börjat bredda sig i benstommen, så det blir spännande att se hur hon ser ut om ytterligare 6 månader! smiley
Efter öppenklasstikarna så var det dags för Championtikarna. Va, tänkte ni nu, championtikar?
Jo, jo mensan, Maya var ju också anmäld.
För 4 månader sedan (imorgon faktiskt) så valpade Maya 10 valpar. Vi har tyckt att hon har återhämtat sig så himla fint att vi anmälde henne till utställningen också. Visst syns det på pälsen att hon har haft valpar och den är ju inte alls lika lång som förra året men i alla fall:
Mamma sa till domaren att vi var glada att hon kunde följa med med tanke på valpkullen. Hans reaktion var: ”Och inga bröst har du kvar längre heller”. Han sa att han också hade en tik hemma som var lika fin och återställd efter sin valpkull som Maya är och att om man tar bra hand om sina tikar så blir det så.
Väldigt hedrande och kul att få höra något sånt!smiley
Maya fick Excellent, kom 2a i sin klass samt tilldelades CK så fick därmed gå vidare för att försöka placera sig i ”Bästa-tik”. Det var 5 tikar som konkurrerade om platserna och hör och häpna, Maya kom på en 3dje plats!!!!
Vår älskade gullunge som för bara 4 månader sedan låg i valplådan och födde valpar placerade sig i ”Bästa-tik-klassen”!!!!
Jag, Sofia, som stod vid ringside fällde några tårar av glädje när jag såg mamma och Mayas framgångar i ringen!!! smiley

Eftersom det var 4a Amazing Selma’s-hundar med så kunde vi välja att delta i uppfödarklass. Vi har tidigare bara varit med om det 1 gång tidigare och det var för 2 år sedan.
Vi vet att vår grupp kanske inte var den jämnaste (vilket man eftersträvar) men såklart ville vi vara med vi också!
Vi kom 2a av 2 grupper men tilldelades ett Hederspris och fick en väldigt fin kritik om gruppen!
smiley
Stort tack till Maria, Johanna och Anna för att ni förgyllde vår dag och stort tack för att ni gör allt det här möjligt för oss. Att ni visar upp våra avkommor och att de är så himla trevliga värmer i våra hjärtan!
Vi hoppas på ett härligt utställningsår och att vi får delta i uppfödarklassen fler gånger, för det var ju verkligen superkul!!!! smiley

När vi hade packat ihop våra saker och precis satte oss i bilen öppnade sig himlen och regnet öste ner!

//Sofia