Tänk vad mycket man har att utforska och uppleva när man är en liten valp på dryga 4 veckor. Än så länge har de bara fått utforska sitt rum men inom en snar framtid kommer dörren att öppnas och då öppnas en helt ny värld.
Valparna sover stora delar av dagarna men de är vakna längre och längre stunder. Det är jätteviktigt att man förstår som nybliven valpägare att valpen kräver enorma mängder sömn. Har man haft barn så kan man tänka på hur mycket ett litet spädbarn sover. Lika mycket som barn behöver sömn för att växa och utvecklas så behöver valpar det.
Se bara på vår Doris, Doris biter i princip aldrig på oss. När/om hon börjar bitas så gör hon det för att hon är övertrött och behöver sova (sen finns det såklart undantag med valpar som biter i alla fall) men sömnen har en stor betydande roll i hur mycket en valp biter.
Vi kan ju ärligt säga att när Doris börjar visa bit-tendenser så uppmuntrar vi aldrig det genom att börja leka med henne utan då är det bara till att försöka få henne att inse att hon är trött (precis som med övertrötta barn). Detsamma gäller när hon är inne hos valparna. Doris är jätteförsiktig med valparna men eftersom hon själv bara är en liten valp på 15 veckor så kan hon ibland vara lite mera hårdhänt (eller vi tycker att hon leker för hårt). Gör hon det är det också oftast för att hon i själva verket är trött (händer oftast strax innan vi ska gå och sova) och då får hon inte vara inne hos valparna utan får gå ut utanför.

Nu blev visst inlägget inte alls som jag hade tänk men det här är något att tänka på både för er som har ett syskon till Doris men även för er som har en lite valp i lådan hos oss just nu.
Herr Orange
Herr Blå
Herr Gul
Fröken Lila och Fröken Röd
Molly (Fröken Grön) har fått sitt tilltalsnamn!
Java (Fröken Rosa) har också fått sitt namn!
Det har Herr Ljusblå också fått som heter Rex!
Det är inte mycket som krävs för att få små valpar att bli glada. Glöm allt vad fina och dyra leksaker heter. Lycka för en liten valp är att hitta en toarulle!
Eller varför inte ett skojjsigt tidningspapper!!??!!! smiley
//Sofia