Nä, inte har någon valp lämnat vårat hem, om det var det ni trodde när ni läste rubriken!
Däremot har valparna nu flyttat från, vad vi kallar för, ”valpningsrummet” till ”valprummet”. Valparna föds i ett rum innanför köket, ett rum som inte ligger precis vid ytterdörren. Vi har valt det här rummet för valpningsrum eftersom det blir mindre stressande för tiken om folk kommer och går i ytterdörren när hon har nyfödda valpar (även om vi inte har så många som kommer och går hos oss).
När valparna blir äldre så får de flytta till ett rum som ligger i anslutning till hallen. På så sätt kan vi öppna upp och utöka valparnas värld en liten bit i taget, utan att behöva att ha besökare som måste gå igenom hela huset för att träffa valparna. smiley
I valprummet har vi som en ”sarg” för att valparna inte ska kunna ta sig ut när vi inte är där. De är alltså helt trygga och kan inte göra sig illa om de försöker klättra ut. När valparna blir ännu större så tar vi bort skivan som sitter för och de får tillgång till hela rummet. När väl det rummet är utforskat får de komma ut och utforska hallen. Tillslut är de i både sitt rum, hallen, köket och inne på toaletten. De får leva ett sånt naturligt familjeliv som det bara går.
Allt dock i deras egen takt och mognad. smiley
Om några veckor så kommer de också att få komma ut utomhus för bus och lek i valphagen i trädgården.
Ni får ursäkta att det slinker med en hel del bilder på Doris och valparna men hon är ju så fruktansvärt söt tillsammans med dom! smiley
En uppfödares kärlek smiley
smiley
Det är mysigt att ligga på kuddarna!
//Sofia