För 2 veckor sedan nämnde jag att jag och Helena hade varit upptagna på torsdagskvällen så därför blev inte bloggen valpuppdaterad. I och med alla valpflyttar så har vi inte hunnit uppdatera bloggen om vad vi egentligen gjorde.
Peter var ju i Indien den veckan och strax innan han fick reda på att han skulle åka iväg så hade vi bokat tid för röntgen för 5 av H-kullevalparna. Därför fick vi lite huvudbry över hur vi skulle lösa den dagen. Vi ville ju båda vara med vid röntgen för att dels träffa våra barn men också för att kunna vara med och titta på hur plåtarna såg ut. Turligt nog så fick vi hjälp av Nikkis matte Julia och lillhusse Adrian så både jag och Helena kunde åka iväg.
Vi är innerligt tacksamma för hjälpen vi fick den dagen.
En strut karameller var det som samlades på Albanos Djursjukhus!
Från vänster: Stella, Higgins, Indie, Baraco och Nelli.
Som sagt så var det 2 systrar och 3 brorsor med den dagen och både jag och Helena tänkte innan att vi får väl se vad, framför allt, brorsorna kommer att tycka om varandra. 3 stycken 1-åriga hanar som dessutom är syskon (för det vet dom) är ju inte alltid säkert att dom älskar varandra, men tänk att det gjorde dom. Glada blev alla över att träffas! smiley
Stella
Indie och Baraco
Nelli
Higgins
Alla fick en lugnande spruta och sedan var det dags för att se vad som gömmer sig där inne.
Både vi och hon som röntgade tyckte att det såg bra ut men i slutänden är det ju SKK som avgör vad hundarna får för höftleds- och armbågsstatus. Dessutom hade brorsan Happy varit där 2 dagar tidigare och även på honom hade det sett bra ut.
I förra veckan kom domen och vi blev så fantastiskt glada när vi kunde läsa:
Amazing Selma’s Holy Colorado ”Happy” HD A
Amazing Selma’s Happy Chicago ”Stella” HD A ED UA
Amazing Selma’s Hot Havanna ”Nelli” HD A ED UA
Amazing Selma’s Houma Indian ”Indie” HD A ED UA
Amazing Selma’s Houston Rockets ”Baraco” HD A ED UA
Amazing Selma’s Hollywood Star ”Higgins” HD A ED UA

Såååååååå fantastiskt!!! Av de 7 som nu är röntgade i H-kullen har samtliga A-höfter, vilket är det bästa man kan få, (eftersom syster Nikki också är röntgad med A-höfter och UA på armbågar) och de som är röntgade på armbågarna är utan anmärkning!!!
Vi är så otroligt glada och tacksamma att våra valpköpare ställer upp och röntgar sina hundar. Nu vet dom att deras hundar har bra höfter och att de kan jobba på som vanligt och även börja träna lite hårdare med dom.
Vi är tacksamma att våra valpköpare hjälper till för oss så att vi kan utvärdera kullen och faktiskt se vad Bella-Korak-kombinationen resulterade i.
Nu är det bara 3 H-kullevalpar kvar som inte är röntgade än och vi ser med spänning fram emot vad de har för höfter/armbågar.
Stort tack, det är ni som gör livet som uppfödare enklaresmiley.
Ett stort tack till Julia och Adrian som hjälpte oss med valparna den dagen:
Tusen, tusen tack!!!!
//Sofia