Precis som med varje kull så blir bloggen lidande ju äldre valparna blir. Den här veckan har vi haft fullt upp med valpbesök och när valparna väl är vakna så vill vi ju vara med dom, helst hela tiden….. Men det är ju också annat som måste skötas när valparna sover t ex våra stora tjejer, fysioterapin, städa, laga mat mm mm…..
Det är inte för att vi inte vill uppdatera bloggen utan för att dagarna går på i en otrolig fart!

Ser ni något nytt?
Just det! Valplådan är bortplockad. Nu väljer valparna att sova lite var stans och inte i valplådan. För att ge mer plats åt valparna samt att minska slitaget på lådan så fick den komma ut från rummet!
Nu har valparna börjat få prova annat att äta på. Som ni såg på bilden lite högre upp så hade Fröken Svart en tuggpinne, supersmarrig tyckte valpisarna.
Dessutom har de också fått smaka på morötter (eller mer passande som man säger i Norge, gulerötter).

Något ni säkert redan har sett på bilderna är att det nästan alltid kommer med en skurhink eller toalettpapper?! Det är något som används väldigt flitigt just nu när vi torkar kiss och plockar bajs.
Modiga små valpar är det som vågar ta sig längre och längre bort från valprummet. Det är mycket att utforska när man är en liten valp.
Häromdagen vågade alla ta sig in på toaletten. Det är en ganska hög kant in dit (väldigt hög om du ser det från en valps perspektiv) och när de väl hade tagit sig över var de överlyckliga och väldigt stolta. smiley
Har man väl klarat det en gång så är det lätt som en plätt gångerna därpå, det är första steget som är det klurigaste!
Köket är också en spännande plats att vara på!
När man har upplevt många nya saker så är det väldigt gott med mat. När valparna väl somnar så får de sova inne i valprummet för att lite senare få komma ut igen.
//Sofia