Oj vad mycket som har hänt på en vecka. På en endaste vecka har valparna gått från att nästan ha öppnat ögonen till att se och kommunicera på ett helt annat sätt.
Det är alltid någon som sover varje natt inne hos valparna. Jag och mamma har 3 nätter i veckan var och så tar pappa en natt på helgen. Har jag sagt tidigare att jag har världens bästa pappa? Det här är första kullen som han inte har tagit några dagar med semester i samband med kullen och han ställer verkligen upp för mig och mamma. Han tar alltid ut tjejerna på morgonen så att vi ska slippa det, ja han är helt enkelt bäst!

Även om det alltid är någon hos valparna på natten så får Maya välja själv vart hon vill sova. De första dagarna ligger mamman hos valparna hela tiden och man får oftast tvinga ut henne för att hon ska göra ifrån sig. Efter några dagar väljer tiken att ligga precis utanför lådan men nu väljer Maya att sova i mammas och pappas sovrum. Dörren är alltid öppen så hon själv samt valparna får avgöra när det är dags att gå in (ja alltså, valparna kan ju inte ta sig ur valplådan men ni fattarsmiley).

Vissa nätter tycker antingen valparna eller Maya att det är dags att öka upp mjölkproduktionen. I natt tyckte valparna att det var en sådan natt. De har alltså vaknat och skrikit efter Maya. Inte riktigt, men nästan, varannan timme tyckte de att de ville ha mat. Eftersom de gör så här för att de är hungriga så var det bara för mig att gå upp och se till så att varje valp fick ett bröst så att ingen skulle behöva vakna en halvtimme senare för att de inte fick någon mat.
I natt förvandlades våra lugna valpar till små skrikande fiskmåsar men nu på dagen förvandlades de tillbaka till våra lugna valpar igen smiley.

Här kommer 3-veckorsbilderna:
Herr Ljusblå
Herr Blå
Fröken Rosa
Fröken Lila
Herr Grön
Herr Brun
Fröken Röd
Herr Orange
Herr Gul
Fröken Svart

Det börjar växa fram för oss vilken valp som ska till vilken familj men än så länge är inget helt bestämt.
Många undrar hur vi gör när vi väljer valp. Är man intresserad av t ex utställning så måste vi ju ta med oss det och försöka se till så att just den familjen får en valp som ser lovande ut.
Det kanske låter konstigt i vissas öron men för oss så är det som att valpen talar om till vilken familj den ska. Jag och mamma kan, utan att ens ha pratat med varandra, veta vilken valp som ska till vilken familj. Båda får en bild i huvudet av vilken familj som passar till vilken valp.
smiley
Ibland så vet vi så fort de föds vart vi vill att de ska hamna (eller är det dom som säger det??) medan andra tar det lite längre tid innan det växer fram. Vi bestämmer oss inte helt till 100% förrän efter några veckor och vi vet att alla familjerna bara väntar på att få veta vilken valp som ska vart. Så fort vi har bestämt oss så kommer dessutom artistnamnen skickas in till SKK för registrering. Det här är I-kullen, vilket betyder att alla namnen ska börja på ”I” och dessutom vill vi ju att kullen ska ha ett gemensamt tema. Så fort det är registrerat och klart så kommer självklart även dessa att presenteras här i bloggen! smiley

Vi önskar er alla en härlig vecka!

//Sofia