Dagarna rullar på för oss i Nynäshamn. Det känns som att det bara är morgon för att sen i nästa sekund vara kväll och så går det runt.
På måndag fyller valparna hela 3 veckor och det är otroligt häftigt att på bara 3 veckor så går valparna från att vara döva, blinda och hjälplösa till att kunna se, höra, busa och interagera med både sina syskon, mamma och med oss människor.
Igår på kvällen så skulle vi ut på promenad och det var dags för valparna att vakna (dom har ju vissa rutiner på hur länge dom brukar sova) och vi vill gärna att alla har ätit mat när Maya går ut på promenad. Därför satte jag mig ner på huk hos dom och började prata och alla valparna tittar då yrvaket upp och börjar prata för ja, nog var de allt lite hungriga. Den här filmen är från igår:
När valparna har börjat öppna sina ögon så sätter vi på en extra blixt som vi riktar upp i taket för att inte valparna ska få ”blixten i ögonen” därför kan ljuset bli lite konstigt på vissa bilder. Som t ex bilden under på mamma, men det viktigaste är ju att valparna ser bra ut!smiley
Sätter man sig hos valparna när dom är vakna så kommer dom och kryper upp i knät. Redan här börjar socialiseringen med människor, vi vill ju att det ska kännas tryggt att komma upp i våra famnar!
Vaaaart är maaaaamma, undrar Herr Orange!
Maya är den mest fantastiska mamman man kan tänka sig. Hon låter alla tjejerna vara inne i valprummet och Bella och Nemi vill väldigt vara i valprummet med valparna. Selma och Alice har en väldig respekt mot Maya, hon har ju valpar!
Idag kom Selma in i rummet. Hon vill väldigt gärna lukta och ibland ge dom en puss men inte för ofta och de får inte komma för nära. Att stå i den här positionen var väldigt bra, då kommer man åt utan att vara jättenära valpen.Mamma pratar med Selma om vart den här valpen ska flytta….
Och det verkar vara ett bra val av familj tycker Selma…
För oss är det viktigt att tikarna känner sig trygga i vår familj och att de känner sig trygga med varandra och med oss. Vi vill ju gärna vara alla tillsammans (och det är viktigt för tjejerna också) så därför får dom andra tjejerna komma in till tiken och valparna så fort tiken tycker att det är okej. Nemi var ju med i samma rum hela valpningen och Maya reflekterade inte ens över att hon var där. Goa Maya, vad glada vi är att vi får dela livet med dig!

Vi vill önska alla våra bloggläsare en härlig helg, njut av livet!

//Sofia