Idag har valpisarna legat hela 8 veckor inne i Mayas mage. Det här betyder att det är i slutskedet av dräktigheten och att livmodern är mycket stor och att fostren är ca 15 cm långa.
Valparna är från och med nu helt klara för världen utanför men för varje dag som går så ”fettar” de på sig mer och mer.
Här kommer bild på magen från förra veckan samt från idag:
Vecka 7
Vecka 8 (idag fick bilden bli inomhus istället).
Vecka 7
Vecka 8
Igår klippte vi av en del av pälsen på Mayas mage. Vanligtvis brukar vi klippa väldigt kort men den här gången testar vi att låta pälsen vara lite längre (men såklart så pass mycket att valparna kan komma åt spenarna). Bella fick ju mjölkstockning med sin fösta kull så att lämna kvar lite päls på magen är tänkt till att kunna värma (Maya har ju även på sig sitt supersnygga täcke som täcker magen).

Nu är allt förberett för kommande valpning: ”valpningspapper” är framme (där vi skriver upp varje valp som föds med vikter, färger mm), valphalsbanden är framtagna och även färgpennor för att kunna markera vilken färg varje valp får på valpningspappret, vågen är framme, lakan och handdukar likaså.
Ikväll ska jag packa i ordning min ”valpningsväska” med alla saker jag behöver ha så att när mamma väl ringer och säger att ”nu är det dags” så kan jag bara ta min väska och åka hem till dom.

Nu undrar ni säkert också hur det är med Maya? Maya mår väldigt bra, hon är pigg och glad och går fortfarande med på ganska långa promenader. Utomhus och dagtid märks det knappt att hon är dräktig men på nätterna så byter hon plats då valparna både bråkar i magen och gör så att det blir varmt.
Valparna sparkar och har sig och så fort man lägger handen på magen så kan man känna tydliga sparkar.
Tänk att vi får vara med att skapa dessa små liv och att få vara med på deras första resa här i livet, det är en hedrande uppgift som vi tar på allra största allvar!
Små barn, vilka är ni som gömmer er i magen? Snart vet vi!
Det här blir förmodligen det sista veckoinlägget om magen. Inom 1 veckas tid räknar vi med att vi sitter i valplådan med ett gäng nya Amazing Selma’s-avkommor!

//Sofia