Så var det fredag igen och dags för en ny uppdatering om Maya och hennes dräktighet!
Idag har valparna legat i Mayas mage i hela 7 veckor. Nu börjar nedräkningen och om 1 vecka börjar vi ställa in oss på valpning (eftersom våra tikar brukar kunna valpa tidigare än 63 dygn).
Så här står det i boken om vecka 7:
”Fostren är nu 10 cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna och senare också se fosterrörelser genom bukväggen”.
Nu liknar dessutom fostret en valp men de kan inte överleva utanför magen.

För att ni kanske ska kunna se utvecklingen av magen kommer förra veckans samt denna veckas bilder:
Vecka 6
Vecka 7 (lite skillnad på mängden av snö på 1 vecka, eller hur!!!?)smiley
Vecka 6
Vecka 7
Fosterrörelserna har vi ju känt nu i 1 veckas tid och sett sparkar i några dagar.
Maya mår i alla fall toppen! Hon är hungrig som en varg och när vi kör aktiviteter med tjejerna så är hon på och vill göra precis allt (mer på än vanligt alltså). smiley
Maya hänger på bra på promenaderna men vill gärna hålla koll på alla 2-bentingar som är med (någon kan ju faktiskt ge någon av de andra tjejerna godis och då måste man ju hålla koll så att man får också).
Magen växer ju den också och man märker att Maya stönar till när hon lägger sig ner.
Igår var det världens aktivitet i magen och man kände valparna väldigt tydligt.
Det är märkligt det här med uppfödarlivet, det spelar lixom ingen roll hur många gånger man går igenom en dräktighet för varje gång blir man lika fascinerad och lika spänd på vad det är för små liv som ligger där inne och sparkar och har sig. Om några dagar hoppas vi på att vi ska kunna lägga ut en film på aktiviteterna i magen (de växer ju sig starkare och starkare för var dag som går) smiley.
Igår upptäckte jag också att brösten har börjat producera mjölk och eftersom Maya har haft valpar tidigare så ställer ju kroppen in sig mycket tidigare på att få valpar (än vad en ”första-gångs-tik” ibland gör).
Spännande är det och nu är det inte långt kvar tills vi vet vilka som gömmer sig där inne!smiley

Fortsättning följer….

//Sofia