På våra promenader i skogen hittar alltid tjejerna smaskigt djurbajs som djuren har lämnat efter sig. Visst sorts bajs känns det okej att de äter t ex från rådjur, harar och älgar för det luktar inte så mycket (dessutom är de ju gräsätare). Sen finns det annat bajs… Ett som är totalt och absolut helt förbjudet att äta är bajs från människa. Det är så vidrigt så att det finns inte ord att beskriva det med. Turligt nog har vi varit väldigt förskonade från incidenter med sånt bajs men ett bajs som det bara kryllar av i våra skogar är avföring från vildsvin. Det är ju inte så konstigt med tanke på att vi väldigt ofta stöter på vildsvinsflockar på promenaderna.
Vildsvinsbajs är också väldigt vidrigt för det är så starkt och luktar väldigt fränt.
I förra veckan kom Nemi tillbaka efter att ha sprungit en bit från oss och luktade vildsvinsbajs. Inte nog med det för dessutom hade hon på sig sin reflexväst och vad tusan hade hon för brunt på ryggen? Jo mycket riktigt hundj*vlen (ja för de är ett av de få tillfällen då sådana ord slinker ur munnen) hade rullat sig i vildsvinsbajs…….
Morrr……smiley
Så hem åkte vi och in i duschen fick Nemi gå och bli schamponerad och därefter fönad. Fin och stilig har hon varit de senaste dagarna men så igår så stannar hon kvar igen på ett annat ställe och när hon kommer tillbaka känner man den där doften igen.
Man ber då en stilla och tyst liten bön om att ”snälla säg att hon bara har ätit bajset”…
Bajs luktar det i munnen men även i pälsen runt huvudet. Hon hade nog inte rullat sig riktigt ordentligt men gnott hakan och öronen i allt äckligt….
J*vla hund (som sagt, när hunden har rullat sig i bajs så får man uttrycka sådana ord…)…..
Hem åkte vi och in i duschen fick Nemi även denna dag vandra.
Nemi är ju helt oförstående. Hon tycker ju att hon har smyckat sig otroligt fint och luktar ju jättegott. Hennes matte håller inte med.
När man luktar äckligt bajs får man inte sitta bak hos de andra tjejerna utan får sitta med en handduk runt sig tillsammans med matte.
Lite innan bilden togs sa jag till Helena: ”mamma, om det hade varit Selma som hade rullat sig i bajs, då hade du varit jäääääättearg!!!”
-”Ja det hade jag varit och guuuud så skönt att inte Nemi är min hund så jag slipper bli arg”, sa Helena tillbaka.

Nu tycker jag att det räcker med äckliga vildsvins-bajs-incidenter. Det värsta av allt med just den sortens bajs är att hur mycket du än tvättar hunden och hur många gånger du än tar i schampo i pälsen så finns det doft kvar.
Igår när jag trodde att jag var klar med schamponeringen så fick Nemi komma upp på trimbordet för att bli fönad men när jag börjar föna vid halsen så känner jag hur det fortfarande stinker (trots att jag har varit jättenoga). Så det var bara att ”slänga” in henne i duschen igen och det luktar i alla fall lite äckligt bajs om hunden……
Så här fin ser i alla fall Nemi ut när hon är nytvättad, nyfönad och har på sig en tofs.
Kärt barn har många namn och bajshunden har hon nu fått lägga till i sitt CV.smiley
Lilla Nemi, jag älskar dig i alla fall!

//Sofia