Nu är det fredag igen (känns inte som att det är annat än måndagar och fredagar)…. Fredag innebär ett nytt inlägg om Maya och hennes mage. Nog tycker vi att det rör sig lite där inne men vi har inte än känt fjärilsvingarna som vi brukar göra, det kommer när det kommer!
Nu har valparna legat hela 6 veckor inne i Mayas mage och fostren är nu ca 7 cm långa och om några dagar börjar även pälsen att växa.
Förra veckan såg Mayas mage ut så här:
Och idag ser den ut så här:
Nu börjar även magen att hänga mer på Maya så nu ser magen ut så här:
Bilderna är tagna efter en blöt och smutsig promenad men vi hoppas att de duger i alla fall!
för att ni ska se skillnaden bjuder vi på en bild från i somras, den dagen då Maya blev champion:
Så här såg Mayas mage ut i somras…
Förhoppningsvis dröjer det inte så lång tid tills dess att vi står så här snygga igen, en riktig fröjd för ögat att se på. Vi hoppas såklart på att valparna inne i magen blir lika snygga som sin mamma och pappa!
Så hur mår Maya?
Nu märker man på henne att hon är dräktig. Den här veckan har hon mått lite illa och har någon gång under dagen kräkts lite. Förövrigt mår hon bra, hon är väldigt kelig av sig och vill gärna ligga nära för att mysa och gosa. Hon är fortfarande hungrig som en varg och får lite extra mål med mat varje dag. Jag tror också att valparna i magen ibland trycker lite mot organen när hon ligger på rygg (som hon väldigt gärna gör hela tiden när hon vilar) för ibland kan hon hosta till lite vilket aldrig händer annars….
En annan favorit ställning när man busar är att ligga platt på mage som en groda. Vi får väl se hur länge Maya fortsätter med det för snart är ju magen ännu större! smiley
Fortsättning följer… Vi hoppas att vi inom de närmaste dagarna kan uppdatera er om att vi har känt fosterrörelser! smiley
//Sofia