Vilket år vi har haft. Det har kantats av mest glädje och lycka men avslutades med lite ledsamheter och tårar. Som vi brukar göra så kommer här en sammanfattning av året som gått. Vi har träffat många av våra avkommor men för att inte det här inlägget ska bli huuur lååångt som helst så kan vi tyvärr inte få plats med allt och alla. Vill ni se mer vad vi gjort under året får ni helt enkelt leta i bloggen smiley:
Året inleddes med ett besök hos Björklingeligan:
Sen kom det faktiskt snö:
I januari hade vi valpträff för G-kulletjejerna Meya och Jessie:
Den 10 februari föddes 10 nya små Amazing Selma’s-karameller, Bella och Korak blev föräldrar.
I samma veva tilldelades Selma pris då hon gjort så bra ifrån sig på NynäsBK’s agility-KM och Nemi fick pris för att hon kommit 4a i NynäsBK’s utställnings-KM!
I mars fyllde Selma 9 år:
Den 22a mars fyllde Maya 6 år:
Våren innehöll mycket valpmys, valpbesök och härliga utevistelser:
När alla H-kullebarn hade flyttat från oss packade Sofia och Helena in sig i bilen och styrde vår resa mot Göteborg. Väl där hämtade vi hem denna Goe Gosse från Ammiellas Kennel:
Bertil flyttade hem till Mayas son Affe med familj och honom har vi på foder. Under våren körde vi många aktiviteter i skogen så som spår och sök mm:
I maj var det också dags för våran första utställning för året och det gick ju helt strålande, Maya blev BIM och tog sitt första CERT:
I slutet på maj kom många av H-kullevalparna tillbaka för att träffas för en valpträff:
I juni tävlade Sofia och Maya i agility och det gick ju riktigt bra med vår första pinne i agilityklassen samt en förstaplacering:
I samma veva som agilitytävlingarna anordnade vi en BPH-dag (mentalbeskrivning) för våra avkommor. Hela 15 Amazing Selma’s-avkommor har gjort antingen MH eller BPH under 2014! Vi hoppas att vi under 2015 kan anordna en BPH-dag igen. Är ni intresserade så är ni varmt välkomna att anmäla ert intresse:
Att leka är ett moment i BPH, här är F-kulletjejen Ida.
Under hela sommaren utställningstränade jag och Helena på Gärdet i Stockholm för Gerard O’shea:
Vi firade midsommar:
När Bella fyllde 5 år böjd hon in tjejerna till maskeradfest:

Helena och Peter var 1 vecka ute på Torö (där min farmor och farfar har stuga):
En hel del bad blev det där!
När vår kompis Johanna (som har Borka och Baron) var för gravid för att komma till oss åkte Sofia och Nemi till dom istället:
I juli kom Bertil hem till oss under några veckor när hans familj var på semester (vilket redan var planerad när de tackade ja till att bli Bertils familj):
I juli tog Maya sitt sista CERT och blev Svensk utställningschampion:
Augusti kom och Mayas utställningssaga fortsatte med att bli BÄST-I-RASEN:
September kom och vi åkte upp till Lillvallen för att para Cookie, vilket tyvärr inte resulterade i några valpar… Bättre lycka nästa gång!
Alice fyllde 9 år och hade indian-/cowboys-kalas:
Under hösten blev även Maya mormor till sina första barnbarn. Det var hennes dotter Easy som blev mamma:
Här gosar Helena med några Easy-barn!
Vi hittade på aktiviteter i skogen tillsammans med tjejerna, gick en tävlingskurs för Gerard med Maya och Bella samt njöt av den lite lugnare hösten.

I oktober åkte Helena, Sofia, Maya och Nemi till Sundsvall för att ställa ut tjejerna och samtidigt blev det lite hotellmys:
Nemi fyllde 2 år och hade Halloween-kalas:
Halloween firades så här:
Sofia och Maya åkte ner till Växjö för att delta på deras utställning:
Väl där träffade vi Mayas son Ziggy (vi fick husera hos honom och hans familj) och på hemvägen hälsade vi på Bellas dotter Tesla.

November var fruktansvärt mörk och med endast ett fåtal soltimmar var reflexvästarna välbehövliga:
Vi spanade mycket efter lilla Barney (en liten hund på 2 kg som har varit försvunnen sedan i slutet på oktober. Han lever fortfarande då han har setts).
Vi var ute en till sväng på Torö i stugan:
Under hösten/vintern fälldes många tårar. Dels för Mayas son charlie som somnade in (på tok förtidigt) efter flera misslyckade operationer av hans knän men också för Nemis pappa Figo som fick lämna jordelivet.

Vi bakade ju såklart också portispeppisar till julen:
Maya och Korak var på dejt och citatet ”på bara 4 sekunder” fick en ny betydelse då det gick väldigt fort att få till en parningsmiley:
Vi firade lucia men jag och Helena spenderade dagen på Stockholm hundmässa där 3 Amazing Selma’s-avkommor deltog:
& julen firades hemma:
Vi har haft ett härligt år och vi tar med oss många härliga minnen.
Nu håller vi tummarna för att det gömmer sig valpar i Mayas mage, det är inte så långt kvar nu tills vi vet men vi tycker nog allt att det ser hoppfullt ut. Kanske har vi känt små ärtor där inne?!?!
Vi önskar er alla ett Gott Nytt Portis-År och vi hoppas att nästa år blir lika härligt och fyllt av lika mycket glädje som detta!

//Familjen Ekström