I helgen var det dags för den årliga Hundmässan i Älvsjö, även kallad Stockholm Hundmässa.
Under dagarna 2 var det över 9000 hundar och nästan 27700 människor som besökte mässan, siffrorna talar nog för sig själv för hundsporten i Sverige är STOR!!!
Jag och mamma var 2 av de 27700 som besökte mässan och precis som förra året så åkte vi dit utan hundar (vi har ju haft löptjejer i huset de senaste veckorna och vi misstänkte att det skulle krocka med utställningen). Det absolut bästa med den här mässan är att man kan prata huuuur mycket hund man vill och träffa likasinnade människor. smiley
Dock så var 3 Amazing Selma’s-killar anmälda: H-kullegrabben Higgins, F-kullegrabben Baron samt E-kullegrabben Dino.
Domaren för dagen var en portugis och det var hela 44 portisar anmälda.
Allra först ut i juniorklass var Higgins (hans allra första officiella utställning). Higgins är bara 10 månader gammal och de andra 3 i klassen var många månader äldre. Han fick en väldigt fin kritik men domaren tyckte att han behövde utvecklas mer (nähä? han är ju bara 10 månader… smiley).
Han tilldelades Very Good och blev 4a i klassen (kritik kommer).
Därefter var det dags för Baron att gå in i ringen. Det är nästan 1 år sedan Baron ställdes senast då hans familj har haft fullt upp med att utöka familjen med lilla Gustavsmiley:
Baron tilldelades Excellent, kom 4a i klassen samt med kritiken: ”Nice head and expression, good neck. Topline could be straighter. Ribcage could be stronger and deeper. Nice coat. Enough bone. Good angulations. Nice mover”
Sist ut av Amazing Selma’s-grabbarna var Dino som för första gången tävlade i öppenklass:
Det var hela 8 öppenklass hanar (& det är ju endast 4 som blir placerade). Dino tilldelades Excellent men blev oplacerad (kritik kommer).
Vi är så otroligt stolta över våra avkommor och deras familjer. Tack för att ni visar upp era hundar, ni är den bästa reklamen vi har!
Dessa grabbar kommer vi förhoppningsvis se en hel del av framöver. Trevliga, härliga och fina hundar som trivs i ringen ska visas upp (tyvärr finns det ju hundar som inte alls trivs i ringen).
Vi besökte såklart även portis-montern:
Nytt för i år var att man som publik kunde rösta på den monter man tyckte var bäst. Självklart la vi vår på portis-montern och uppmanade andra att rösta. Detta resulterade i att vår monter vann ”Publikens Favorit – Bästa Rasklubbsmonter”, inte illa eller hur?!?!!smiley
I montern införskaffade vi även den årliga portiskalendern. Det här är framsidan på årets och ser ni vilka det föreställer???!!!
Just det, våra tjejer samt Björklinge-ligan: Mozart, Figo, Selma, Maya, Bella, Alice, Nemi & Agnes!

När vi kom hem var vi helt slut i huvudet efter allt hund- och portisprat. Vi träffade många både gamla bekanta & vänner samt nya bekantskaper.

//Sofia