Lite då och då kommer det uppdateringar från våra avkommor med familjer. Vi blir alltid lika glada och det här mejlet var så otroligt fint att det verkligen förtjänar att komma med i bloggen. Vi blir alldeles rörda till tårar och våra uppfödarhjärtan
svämmar över av stolthet över Santo (Amazing Selma’s Fantastic Four):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
God eftermiddag lite före snön och julen!

Rubrik och ämne handlar om lilla Santo. Född hos er den 12 mars förra året. Lilla Santo, som kroppsligen inte är så värst liten. Faktiskt större än storasyster Anjo på sex och ett halvt. Lilla säger vi mest för att det är kärvänligt ord bland alla andra positiva ord han hör om sig själv.
Det där ordet som på sitt enkla vis berättar att vi tycker om honom. Rysligt mycket. Vi är bra fästa vid honom. Minst sagt.
Han är en fantastiskt go’ hund, vänlig och snäll och som med sina stora bruna kastanjögon och snedtittande huvud, kan få den tuffaste att smälta. Santo är en snygg hund. En snygging som säkert kunde få många vovdamer att lyfta på rumpan, när det beger sig. På stan går han självsäkert framåt. Lite som om han befann sig på en dogwalk. Det verkar som om han vet att han är tilldragande, ståtlig och svart. Ganska många tittar på honom och tittar just med det tysta beskedet – vilken vacker hund. Husse blir i de ögonblicken stolt. Fåfängan är en bra kompis hur larvigt det än kan vara. Han är ju faktiskt bara en jycke. Men i våra hjärtan och i vår känsla, inte vem som helst. Han är vår Santo.
I Vintrosa, där vi bor, finns Tant Grön. Låter som en handelsträdgård, vilket det också är.
Ett fik finns plus allt de säljer av inredningsdetaljer. Vi brukar gå dit, äta lite lunch eller bara ta en kaffe med Rimbobulle. Santo är med. Han är en kändis på stället och får många kunder att höja på ögonbrynen och undra vad den där svarta med vit bläs och liten silverrygg, är för hund. Tipset går till pudel. Sådana oförskämdheter får vi svälja. Han är ju en ”Portis”. En ”Portis” utan den klippning som många har.

Santo ligger i fiket och är i princip kolugn. Sånt imponerar och får gäster att tro att han är mycket äldre. Bara väluppfostrad och sån i karaktären, säger jag lite skämtsamt. Att klappa honom är mycket OK. Han tycks ha en magnetism i sig. Han har aldrig tagit en enda pryl hos Tant Grön eller betett sig dumt och som en provocerande tonåring. Bara gott, bara det bästa. Klart att jag blir stolt även i de här situationerna.
På onsdagarna är han och matte Inger på hundkurs. Lite vett och etikett plus att de jobbar på att han ska bli bättre att acceptera andra hundar. Går faktiskt åt rätt håll. Han skäller av och till när andra fyrbenta syns till och vill då visa sig lite kaxig, så snäll och vänlig han än är. Kanske lite rädd, tror vi. Min dotters hundar fungerar det bra med. Skönt.

Vi är glada för att storasyster Anjo och lilla lillebror är riktiga kompisar och syskon. En utveckling i positiv riktning. Santo gillar storasyster och utmanar henne på löpning i trädgården. Han är snabbare, men hon smartare att ta sig fram på gräsmattan. De ligger gärna intill varandra, tass mot tass till och med. Anjo bestämmer ytterst och har fått fram sitt leklynne och småbus genom Santo. De slåss inte, bara brottas. Ett par gånger per dag och efter en särskild ritual. De verkar ha kommit på hur det ska vara. Matte och husse övervakar och stoppar om det blir lite för mycket. Slutar på en gång.

Nu väntar Santo på matte och Anjo. Han ligger lyssnande på vardagsrumsmattan. Spanar mot köket varifrån de kommer. Lugnt vilar han. Trygg och avslappnad. Han har det gott. Precis så vill vi ha det.

Som ni förstår har vi mycket hundkärlek till Santo. Vi vill vara med honom, han med oss i familjen. Den känslan, som sprider sig, växer ett snäpp i taget och gör gott i kroppen.

Med de bästa hälsningar från oss i Vintrosa via Santos husse till er.

/Gunnar
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bilderna har jag lånat från Santos matte Ingers Facebook (hoppas att det är okej).
Bjuder också på några otroligt söta bilder på en liten Santo,
när han fortfarande bodde hos oss:
//Sofia