Tjena hejsan, Selma här!
Det är väldigt sällan som vi tjejer leker med varandra i flocken. En tik och hane som leker med varandra så är det alltid en parningslek medan om en tik leker med en annan tik eller en hane som leker med en annan hane så är leken alltid en prövning om vem som är starkast.
Man kan tro att hundarna har det så kul när de leker med varandra men vi måste komma ihåg att vi hundar inte är människor och att vi inte fungerar på samma vis.
Vi tjejer har ofta en förväntan på 2-bentingarna i familjen och framför allt är det jag, Selma, tydligt visar när jag tycker att 2-bentingarna ska hitta på saker tillsammans med oss (ja även 2-bentingarna här hemma tappar orken nu när det är så mörkt och trist ute). Många gånger tycker vi att det är kul att göra konster och trix men ibland är det riktigt kul att busa tillsammans med oss Helena, Sofia eller Peter. I förra veckan såg det ut så här:
Alla har sina egna egenheter och sitt speciella leksätt. Här över 2-bentingarna Nemi på att få upp ett intresse för leksaker. Hon förstår inte riktigt grejen med att hämta leksaker i en sökruta (själv är jag bäst på detsmiley). Hon hittar leksakerna men förstår inte varför hon ska ta med dom tillbaka. Leksaker har inget värde i hennes värld och därför försöker dom jobba upp det. Kanske kommer hon aldrig att förstå det men man kan ju i alla fall försöka så att hon förhoppningsvis blir lika duktig som jag smiley.
Det kanske inte ser ut som ett busigt kort men Alice vill just här att Sofia ska försöka ta hennes leksak. Precis innan låg hon och pep med den (det är en pip-leksak), väldigt kul om du frågar Alice.
Ska ni inte leka med mig?, undrar Bella.
Mayas specialitet går bäst att göra utomhus. Hon vill att 2-bentingarna ska ta hennes leksak och därefter kasta upp den högt i luften för att hon sedan ska kunna hoppa upp och fånga den.
En bild på när jag är riktigt glad, ser ni att jag skrattar?
Jag är den som i vanliga fall är den mest tystlåtna av oss tjejer men jag låter helt ”galen” när jag leker. Då vill jag kampa med en leksak och låta som att jag ska döda den.
Efter att vi hade röjt klart såg det ut så här:
Nemi började gråta för olyckligtvis hade vi råkat haft sönder hennes Gris-Björn ”Bamsen” i stridens hetta (än en gång: förlåt, vi trodde att han skulle tåla en fajt).
Bamsens tryne
Bamsens fot….
Och Tjoffsen var inte lika fet efter leken som hon var innan.

//Selma

Ps. Kära tomten: i år önskar vi oss många nya och fina leksaker så att vi klarar oss en tid framöver.
Om du tycker att vi har varit riktigt snälla i år så kanske du kan få med några påsar Chicken-Chewbone också?!?!?!
Ds.