Nästa vecka är det ju halloween så vad passar bättre än att ha ett halloween-kalas, tänkte jag, Nemi, när jag började fundera på tema inför mitt 2-årskalas.
För någon vecka sedan åkte jag in till Buttericks i Stockholm. Jag hade först tänkt ett annat tema men jag hittade inte det jag sökte (så det får bli en annan gång istället) men jag tycker att jag lyckades riktigt bra med mitt planerade och utförande i alla fall:
En pumpa och en pumpa-lykta samt massa äckliga spindlar (fast det är nog mest 2-bentingarna som tycker att spindlar är läskiga…)….
Förr i tiden var min släkt bland de värsta piraterna som seglade kring Portugal (klart det måste ha varit på det sättet, eller hur?!?!)… Så vad passar bättre än att ha vimplar med döskallar på?!?!
Visst är jag duktig som helt på egen hand klarade av att sätta upp pirat-vimplarna helt själv??!!smiley
Gammelmoster Selma älskar kalas så hon satt och skakade av iver över att hon fick komma på min fest:
Mormor Alice är lite coolare:
Fast jag är ju såklart coolast av oss alla:
Självklart var också moster Bella med:
Samt mamma Maya:
Jag tänkte som så här: lila hattar till brunbjörnarna och röda till oss lakritstroll… Jag tyckte att det passade bäst så! smiley
Det serverades gotte-tallrik bestående av bland annat: köttbullar, planet pet-godis, morotskex och mycket annat smarrigt.
När 2-bentingarna hade sjungit klart födelsedagssången sa jag: klara…… färdiga….
ÄÄÄÄÄT!!! Och på min signal vräkte vi oss i allt som fanns på tallrikarna. Vårat motto är: ”det gäller att passa på, för de där 2-bentingarna ser rätt så matglada ut”.
Jag fick också förklara för moster Bella att spindlarna på bordet inte var till för att ätas upp då hon är den som är det största matvraket i vår familjsmiley.
Jag hoppades såklart på att det skulle finnas något spännande paket att öppna efter matceremonin och såklart fanns det ett sådant.
Men som den snälla hund jag är överlät jag öppnandet till Selma. Hon är certifierad paketöppnare och tycker ju att det är så kul!
I paketet låg något som jag önskat mig väldigt länge: ”Bamsen”!!!
Tjejerna sa att:
– Nu har du äntligen fått den där grisen som du har önskat dig så länge
Och jag svarade med:
– Det är ingen gris, det är en björn!
– Va? Är det en vanlig björn eller är det en isbjörn, frågade tjejerna lite drygt…
– Det är en grisbjörn, tänk det ni, svarade jag!
Och alla föll ut i skratt.

Just nu är jag inne i en ”Lotta på bråkmakargatan”-period (av Astrid Lindgren). Hon och jag har ganska mycket gemensamt då vi båda är påhittiga, envisa och har en egen Bamsen:
Tusen tack för att ni kom för att fira min 2-årsdag. Nästa kalas är inte förrän i mars men då blir det stor fest. Det är nämligen Selmas 10-årsdag!!!

//Nemi