Snart är september förbi och tiden rusar på som vanligt. Imorgon har det gått hela 3 veckor sedan vi parade Cookie och på fredag är det tänkt att vi ska åka för att hälsa på henne.
Nu har vår vardag dock börjat lugna ner sig och den här helgen hade vi för ovanlighetens skull ingenting inplanerat.
Idag tog jag och mamma med oss leksaker ut i skogen så fick tjejerna göra sökruta, dvs leta leksaker i en av oss upptrampad ”ruta”. Maya och Alice var speciellt taggade
Nemi har inte riktigt förstått det där med att leta efter leksaker i en sökruta. Att plocka upp saker hemma älskar hon men hon föredrar att leta efter människor eller allra helst göra riktiga spår!
Ibland måste man som hundägare anpassa sig efter sin hund och inse att hunden inte är mogen för vissa saker. Vi får helt enkelt se om Nemi någonsin kommer att tycka om att hämta och leta leksaker i sökrutan men vi inser att det inte är riktigt hennes grej. Då får man göra saker som dom istället tycker är kul för att om man försöker nöta istället är risken att hon tycker att det bara är ännu tråkigare och man kan då förstöra för framtiden. Hundträning ska vara kul och att då istället få se Nemis glädje när hon får göra saker hon gillar kan inget i hela världen slå! smiley
Selma å andra sidan älskar att hämta och leta efter leksaker men är inte alls lika duktig på att spåra. Hon letar hellre först reda på nylagt älgbajs och spårar sen vidare till målet. Hon hittar alltid målet men det är inte riktigt säkert att hon går så som hon borde göra!
Bella är en arbetsmaskin och gillar faktiskt det mesta! smiley
Det gäller att passa på nu och njuta av skog och mark så länge man bara kan samt att hitta på roliga aktiviteter. Snart kommer vintern och då är det inte säkert att det går att komma ut på samma sätt (om det blir lika snörika vintrar som det har varit de senaste åren)
Våra älskade, underbara och helt fantastiska tjejer smiley
//Sofia