Tjena, tjena, H-kulletjejen Nikki här! Som ni kanske har läst i inlägget som finns lite längre ner så hämtade familjen Ekström hem mig till sig i torsdags för att låna mig i några dagar. Väl där började dom fixa med mig: klippa nos, klippa rumpan samt rycka håret i öronen. Jag undrade allt vad som skulle hända när kennelmamma Helena började träna mig på att ”stå”. Jag är mest van vid att sitta och göra konster och sånt men ”stå” var tydligen något väldigt viktigt smiley
På lördagen fick jag vara med kennelpappa Peter samt tjejerna medan mina kennelmammor gav sig iväg till deras brukshundklubb där det skulle vara en inofficiell utställning. Efter ett tag kom vi efter och ooooj vad mycket hundar det var där! Jag skällde ett tag på dom alla men insåg ganska snabbt att det var på tok för många hundar för att ens kunna skrämma iväg dom.
Det vart en låååång dag men lååååång väntan och innan det var vår tur tränade jag och Helena med varandra och det gick faktiskt väldigt bra.
Tillslut var det dags för brorsan Higgins (Amazing Selma’s Hollywood Star) att gå in i ringen (riktigt snygg brorsa jag har om jag får säga det själv)….:
Brorsan fick ett Hp (hederspris) och fick därför tävla om att bli BIR-/BIM-valp…
När det väl var dags för min tur vet jag inte vad som flög i mig… Jag som hade skött mig så bra innan blev riktigt busig (ibland kan det bli så efter en låååång dag med mycket väntan). Jag hoppade, studsade och bet i kopplet när kennelmamma Helena försökte springa med mig:
Typ så här kan det så ut då! smiley
Men att stå och bli hanterad var jag riktigt duktig på om jag får säga det själv!
Några steg fick jag till rätt och domaren skrattade lite åt mig! Bättre en glad och positiv valp än en osäker och ledsen, brukar jag säga! smiley Jag fick ett Hp i alla fall och en väldigt fin kritik. Med rätt träning sa domaren att jag kan bli väldigt lovande!
Sen tävlade jag mot brorsan……. Han är duktigare på att springa än vad jag är så han blev ”Bästa-portis-valp” medan jag blev ”Bäst-i-motsatt-kön-valp”:
Amazing Selma’s Hollywood Star ”Higgins”
Lilla jag, Amazing Selma’s Honolulu Hulahula ”Nikki”

Det var värsta släktträffen där i lördags…. Både min mamma, pappa, moster, kusin samt en ingift extra morfar var där:
Amazing Selma’s Extreme Superman ”Eskil” som är min kusin var där…. Han blev andra bästa hane med Hp!
Här har ni grabb-ligan: kusin Eskil, pappa Korak (som kom 3a), den ingifta extra morfarn Sigge (han är pappa till mina mostrar Meya och Jessie i G-kullen). Sigge vann klassen och blev slutligen även BIM (bäst-i-motsatt-kön) och sist men inte minst BIS-4-veteran (Stort grattis!).
Därefter var det dags för min mamma och moster att tävla:
Moster Maya kom 2a i klassen med Hp
Och mamma Bella kom 3a med Hp.

Från början var det tänkt att jag också skulle vara med i klassen ”Uppfödargrupp” men i och med min inte allt för braiga springrunda tidigare blev det: Maya, Bella och Higgins som tävlade:
Dom fick att det var en jämn och fin grupp och även beröm för det fina avelsarbetet.
Slutligen deltog mamma och moster i något som kallas för KM. Där kan alla som är medlemmar i Nynäshamns Brukshundklubb samt anmälda till utställningen delta för att utse årets finaste hund i klubben. Ca 13 hundar deltog där och det är bara 4 som placerar sig…… Dom började tacka av dom som inte skulle placera sig och hör och häpna så fick moster Maya stanna kvar, hon kom på en 4de plats (precis som kusin Nemi blev förra året):
Det här var alltså första gången jag någonsin var på en utställning och avskräckt är jag inte. Utställning verkar vara väldigt kul men jag måste lära mig att man inte ska hoppa och studsa utan man kan ha kul på andra sätt smiley.
//Nikki