I söndags var jag (Sofia) med under dom 3 första hundarna som gjorde BPH i Nykvarn och därefter var jag tvungen att åka hem till Nynäshamn för att tävla i agility
igen med Maya (jag ville göra både och den här dagen. Både vara med på BPH och tävla i
agility).
Det var en otroligt varm dag och resultatet vart inte lika bra som dagen innan. I det ena loppet fick vi 10
hinderfel med tidstillägg och i det andra fick vi 5 hinderfel med tidstillägg. Jag är otroligt glad att vi inte diskade oss i något av loppen under helgen eftersom stora flertalet av dom som är med på agilitytävlingar diskar sig.

Något som däremot var väldigt kul var när Nynäshamns Posten kom i tisdags och vi möttes av det här:
Så här började artikeln: ”Frågan är vem som är gladast; den portugisiska vattenhunden ”Maya” eller matte Sofia Ekström, som just vunnit en klass när NP dyker upp på lördagen.
– Det går inte så fort när Maya tävlar, konstaterar Sofia, men går säkert och metodiskt. Och då kan man vinna även om man inte har en rekordsnabb bordercollie, eller någon annan ras som verkar gå på raketbränsle. Det är felfritt som gäller i första hand”.
Här är jag och Maya tillsammans med vår klubbkompis Jenny Ohlsson med Vilda som vann deras klass.
Det gick otroligt bra för många hemmaekipage. I 17 av 30 klasser placerade sig hemma ekipagen och inte mindre än 7 ekipage kammade hem segrar. Kul att tillhöra en klubb med så många duktiga människor. smiley

Nu är vi helt klart taggade för mer!!!

//Sofia