För 2 helger sedan visade Maya att hon har utvecklats och blivit väldigt, väldigt fin när hon blev BIM, tog sitt första CERT samt CACIB! Snacka om att vi svävade på moln efter Österbybruk….
Idag var det dags att för första gången på 3 år tävla officiellt i agility.
Vi gick in med inställningen att ”vi gör så gott vi kan och har bara kul”.
Vi har verkligen inte legat i hårdträning utan tränar lite då och då med hindren vi har på tomten… Vi har snarare ”vilat oss i form”.
Efter en låååååång tids väntande var det ÄNTLIGEN dags för agilityklass 1 large att dra igång. Maya startade som 3dje hund av 23 stycken som var på plats (det var över 30 anmälda men alla dök inte upp). Vårt ”värsta” hinder är slalom… Där är Maya allt annat än snabb och kan slarva. Jag måste verkligen visa nooooga….
Tredje hindret var slalom och även om det inte gick fort så tog hon det utan att göra fel, toppen!!!
Sen var det bara att tuta och köra och döm om min förvåning när vi kommer in i mål… Helt felfria! Frågan var ju bara om vi kom i mål inom referenstiden.
Man måste nämligen komma in under en viss tid för att ha chans att plocka en pinne (när man har fått 3 pinnar flyttas man upp till högre klass).
Nu vart det spännande så vi satte oss för att titta på dom andra ekipagen som ett efter ett antingen diskade sig eller hinderfel. Till slut insåg vi att Maya var den enda som hade nollat sitt lopp men räckte tiden?
Jajamen, det gjorde det men 20 hundradelarssekund slg Maya till och blev 1a i klassen samt tog sin allra första pinne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!smiley
Tjoooooooooohoooooooooooooo!!!!!!! En stor dag i mitt liv som matte till Maya. Hon är inte bara snygg, hon är smart också!!!!

Efter agilityloppet var det dags för ett till lopp i hoppklass. Maya är hindersäker men, som sagt, inte så snabb i slalomet. Trots det nollade Maya loppet men fick tidsfel pga att vi inte var snabba nog. Nu jäklar ska vi träna på att bli snabba på slalom. Blir hon det kan hon faktiskt bli lite farlig. Hon är ju förövrigt väldigt hindersäker!
Nöjda, glada och stolta åkte vi hem. Världens bästaste Maya, det här kommer jag leva på länge!
Imorgon ska jag upp tidigt för att vara i Nykvarn 7.30 då jag ska titta på några av våra avkommor som ska göra BPH. Vi lunch drar jag till Nynäs igen för att tävla på Nynäs BK, det är agilitytävlingar även imorgon. Det spelar egentligen inte roll hur det går imorgon. Dagens resultat slår allt! Det känns som att det här kommer att bli året då Maya får visa vad hon går för. Efter att ha ”vilat” i 3 års tid med att få 2 kullar med totalt 27 valpar får hon visa upp sig!smiley
//Sofia