Idag är det ett riktigt skitväder (ursäkta språket men det är det) i Nynäshamn. Vi brukar alltid säga att ”i Nynäshamn skiner alltid solen”. Det stämmer inte idag och det känns nästan som höst……
Det tråkiga är att valparna inte får komma ut och springa ute eftersom baksidan är en blöt lersida….
Nu till det som inlägget skulle handla om:
Innanför en dörr på den Ekströmska toaletten gömmer sig en ful fet best med lång läskig snabel. Ibland är besten tyst men han kan helt plötsligt börja ge ifrån sig fräsande och pustande ljud…. Han kallas för snabeldraken och är den som ser till så att huset ser fint ut på marken.
Om man är en liten valp kan det vara konstigt att möta snabeldraken för första gången. Dom har hört honom tidigare och inte reagerat alls. I måndags innan de första valparna flyttade fick han komma in bland barnen:
Happy var en modig kille. Han satte huvudet ovanför där snabeldraken pustar ut luften som han drar in. Sedan klättrade Happy upp och satte sig på snabeldraken. Kanske hjälpte det till lite att vi sjöng så här:
”Draken sover, draken sover i sitt lugna bo…
Han är inte farlig, bara man är varlig…
Men man kan dock, men man kan dock,
honom aldrig troooooo”…
Det är skönt att ha med sig en 2-benting när man upptäcker nya saker!

Modiga små valpisar är det vi har. Dom reagerar varken på när vi skramlar med plåtar, fönar håret eller gör något annat som låter högt. Bästaste barnen!

//Sofia