Tack för alla fina kommentarer i förra inlägget! Nu ska ni inte tänka att vi tycker det är jobbigt eller besvärligt med valplivet. Nej, tvärtom det är helt underbart. Valpar är beroendeframkallande och det går inte att låta bli att vara hos dom, att pussa på dom, att studera deras lek och när de utforskar saker. Skratten är många varje dag och vi känner oss så lyckligt lottade som får uppleva deras födelse, de första andetagen, de första ljuden, ögonen som öppnas, benen som tar sina första trevande steg likt kameleonter, nyfikenheten, svansviftningarna när vi pratar med dom, busandet, lekandet, sovandet, bitandet osv smiley
Visst skulle det vara skönt att kunna sjunka ner i TV-soffan lite tidigare på kvällen eller få sovmorgon då och då eller äta lunch utan att behöva resa sig för att ta bort en bajshög från golvet men tiden vi har tillsammans med valparna är så kort och det är helt klart värt allt jobb. Snart börjar de flyga ur boet och då blir det ett vacuum för oss en kort stund. Det känns konstigt att inte ha städmoppen i ena handen, toapapper med bajs på i andra samtidigt som man har telefonen inklämd mellan axel och öra smiley.
Vad ska vi roa oss med sen, då när valparna flyttat undrade någon? Den frågan ställer vi oss varje gång vi är mitt uppe i valplivet. På något konstigt sätt får vi tiden att gå mellan kullarna och jag kan ärligt säga att dom kilon man tappat under valpkullen kommer sakta tillbaka, att ständigt vara i rörelse visar sig på vågen smiley!
Bland annat ska vi roa oss med det här när valparna flyttat:

Bada!
Lägga spår i skogen
Köra agility
Åka på utställningar
Åka till Härjedalen och vandra i den underbara naturen

Ja, som sagt, vi kommer nog kunna fylla ut tiden när valparna flyttat från oss. Nu ska se till att njuta, njuta och åter njuta av att dom bor hos oss smiley!

Ha en bra onsdag!

// Helena och flocken