Precis som Sofia skrivit tidigare uppdateras inte bloggen fullt lika ofta nu som för några veckor sedan. Anledningen är just att valparna blivit äldre och därmed kräver mer av oss. Så här ser en normal dag ut för oss just nu:
Kl 05:30 Vi stiger upp. Peter tar ut de stora tjejerna i trädgården för morgontoalett. Jag eller Sofia släpper ut valparna från valprummet där de sovit under natten. Snabbt stängs grinden in till valprummet igen så att valparna inte springer in dit innan det är städat. Ni kanske kan tänka er hur det ser ut där inne efter att 10 valpar gjort ifrån sig en liten hög och kissat under natten smiley. Efter en hel natt vill alla valparna sitta i knät på oss och gosa och ”prata”. Därefter får de torrfoder i köket och när Bella kommer in får de en slurk mjölk av henne.
Kl 06:00 Peter fixar frukost. När valparna är mätta och belåtna leker de med varandra, bajsar och kissar, valprummet städas ordentligt rent under tiden, så det gäller att hinna med att hålla rent i övriga huset medan man städar valprummet.
Nelli och Nikki
Stella, Baraco och Tesla
Juffe och ”Giraff”
Baraco tuggar på tuggben
Brizze i leklådan
Happy har ”erövrat” badrummet smiley (usch så sliten dörren har blivit… fast det är kanske inte så konstigt med tanke på att vi har 76 avkommor).
Tesla
Stella
Indie

Kl 06:30 Valprummet är städat och valparna ges tillträde in dit igen
Higgins och Happy
Lek och bus. Där fick man för att man gjort rummet så fint precis innan smiley
”Hela havet stormar”
Man blir törstig av att leka! hälsar Higgins
Precis! säger Happy
Man blir inte bara törstig, man blir trött också! säger Nelli
När Nelli lämnat buren tycker Higgins det är dags att gå och lägga sig i den
Under tiden som valparna leker och busar får jag (Helena, det är ”min valpmorgon”) i mig frukost. Jag gillar när kaffet svalnat lite smiley

Kl 06:50 Peter säger ”Hej då” och beger sig till jobbet
Valparna börjar bli trötta igen och då är det bra om de sover i sitt rum så de som inte redan gått och lagt sig där bär jag in dit. Jag får leta en liten stund innan jag hittar Nikki. Hon har funnit ett jättebra sovställe:
…. Under ett köksskåp. Där är det trångt, mysigt och lugnt smiley
Nu hinner jag uppdatera bloggen.
Kl 08:30 Dags att ge sig iväg ut på promenad med tjejerna. Just nu har vi fått tillökning i flocken. Det är vår fodertik Meya, 9 månader, som löper och eftersom hon bor tillsammans med portiskillen Kenzo (okastrerad!) får hon vara här så att det inte blir några oplanerade valpar. Söta och goa Meya
Kl 11:00 Åter hemma och valparna får komma ut i övriga huset igen. Ny städning av valprummet. Äta lunch, klippa klor, gosa med valpar, vattna blommor (dom hinner vissna mellan varven men brukar återhämta sig när de får en skvätt vatten), tvätta, handla, svara på mejl och telefonsamtal, sköta om de vuxna hundarna, ta emot fysioterapikunder….

Sofia, Selma och ett gäng valpar

Kl 16:15 Peter kommer hem från jobbet.
Kl 17:00 Ut med tjejerna på promenad igen.
Kl 18:30 Hemma igen. Någon av oss fixar kvällsmat medan den andra åter igen städar valprummet medan valparna leker, busar, äter mat.
Kl 19:15 Maten står på bordet. Valparna äter mat, leker och busar, kissar och bajsar osv osv osv
Kl 20:00 Vi sätter oss en stund framför TV:n om vi hinner medan valparna fortfarande är i farten.

Kl 21:00 Vi börjar förbereda för natten. Valparna får ”gå in” i valprummet. Huset städas ”kliniskt” rent.
Kl 22:00 Det är dags att gå och lägga sig.

Så där ja, nu är klockan snart 08:30. Jag ska göra mig i ordning och packa in Selma, Alice, Bella och Meya i bilen. Det är dags att hämta Sofia, Maya och Nemi. Sofia har sovit hemma hos sig i natt.

Ha en trevlig tisdag smiley!

// Helena