”Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är A-kullens födelsedag. Hurra, hurra, hurraaaaaa!!!!”
Vi har skrivit det här många gånger tidigare, närmare bestämt 5 gånger men eftersom det gått 1 år så vill jag bara kort berätta hur det var när Amazing Selma’s allra första kull såg dagens ljus.
Som nybörjare tog vi råd från flera erfarna uppfödare och vi läste allt vi kom över för att vara så förberedda som möjligt på den stundande valpningen. Vi fick veta att valparna alltid föds 9 veckor efter parning men att de kan komma en dag tidigare eller någon dag senare. Vi hade med andra ord siktet inställt på den 29 mars. Vi hade för säkerhets skull ställt fram valplådan så att Alice skulle få ”boa in sig” i den i god tid innan det var dags. Tur var väl det för döm om vår förvåning när Alice, efter att ha varit orolig under natten mellan 21 och 22 mars ställer sig upp och första valpen blir synlig. I ett huj ordnande vi fram allt annat som behövdes. Påskaftonen den 22 mars 2008 var startskottet för oss som uppfödare och det lärde oss att saker inte alltid går efter regelboken: tikar kan faktiskt valpa en hel vecka före utsatt datum och föda fram fullgångna, friska valpar smiley! Som Number One föddes en helt underbar svart liten tik med vitt bröst. Hon stal våra hjärtan på en gång och det var självskrivet att hon skulle stanna i flocken, Amazing Selma’s Aztekian Maya skulle bli hennes artistnamn men vi kallar henne Maya till vardags
En söt liten trollunge 2008…..
…. har blivit stora damen och är idag själv mamma till 2 stooora Amazing Selma’s-kullar, dvs vår C-kull på 13 valpar och vår E-kull på 14 valpar smiley!
Vi önskar Maya, Vincent, Milton, Zumi, Akilles, Figo och Ditte en härlig 6-årsdag!

Så här små och söta var ni när ni var 8 veckor gamla och det snart var dags att ”flyga ur boet”
// Helena och övriga Ekströmsflocken